Emisarii Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite, in vizita la Aeroportul Timisoara. Ministrul Sorin Grindeanu le-a prezentat oportunitatea de a investi in Centrul Intermodal

Aeroportul International Timisoara ”Traian Vuia” a primit, astazi, vizita reprezentantilor Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite si a ADQ Abu Dhabi, insotiti de oficialii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, ministrul Sorin Grindeanu si ministrul secretar de stat Bogdan Mandrescu.


Din partea gazdelor au participat la discutii: Daniel Stamatovici, director general, Marian Chivu, director operational, Daniel Dinu, director infrastructura.

Intalnirea a avut loc ca urmare a discutiilor purtate in luna iunie de ministrul Sorin Grindeanu cu partea emirateza, intalnire care a stabilit atunci posibilitatea unui parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal Cargo pe Aeroportul International Timisoara “Traian Vuia”.

Concretizarea unui parteneriat cu Abu Dhabi Ports Group ar transforma aeroportul intr-un puternic nod comercial regional european, conectat la retelele nationale si internationale de transport feroviar si rutier.

Centrul Intermodal Timisoara, a carui edificare este evaluata la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafata de 65 de hectare si ar oferi facilitati de depozitare si transport, inclusiv pentru marfurile intercontinentale.

”Un parteneriat Timisoara – Abu Dhabi in domeniul dezvoltarii infrastructurii de cargo a Aeroportului International Timisoara ”Traian Vuia” ar fi o oportunitate extraordinara. Acest nou pas in discutarea unei relatii de colaborare deschide perspective foarte serioase. Multumim conducerii ministerului pentru sustinere si pentru oportunitatea creata”, a declarat directorul general al AIT TV, Daniel Stamatovici. (Aeroportul International “Traian Vuia” Timisoara – Biroul de Comunicare)

Leave a Reply