PE SURSE. O noua firma de paza la Aeroportul Timisoara, dupa incidentul de securitate cu vacutele care s-au plimbat prin aerogara

Conducerea Aeroportului Internationala Timisoara, poate si ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, nu au trecut cu vederea incidentul de securitate din luna mai 2022, cand doua vacute s-au plimbat nestingherite in zona de protocol a aerogarii.


Nu se stie daca animalele au ajuns intamplator in perimetrul impanzit de camere de supraveghere video sau au fost „manate” intentionat, de persoane interesate sa compromita firma care, la vremea respectiva, asigura paza obiectivului. Surse demne de incredere ne-au dezvaluit ca, de la 1 octombrie 2022, paza Aeroportului Timisoara va fi preluata de alta firma.

Ar fi vorba despre SC WBC Best Guard SRL, cu sediul in comuna Peciu Nou, judetul Timis, care ar fi castigat licitatia lansata de societate. Patronul firmei, Adrian Boghian, pare un investitor discret in afaceri de paza, protectie si garda de corp, in conditiile in care nu are cine stie ce istoric, cel putin in spatiul public.

Potrivit datelor de pe siteul Ministerului de Finante, SC WBC Best Guard SRL are trei angajati, iar anul trecut a avut o cifra de afaceri de 400.000 de lei, cu un profit de 22.829 de lei. Cum va acoperi aceasta firma, daca se va confirma ca este noul paznic al aeroportului, cele aproape 20 de posturi de paza din proximitatea pistei de aterizare / decolare, este o intrebare la care, poate, vom primi raspuns in perioada urmatoare.

Este posibil ca in spatele acestei afaceri sa stea, ca de obicei, cand este vorba despre licitatiile privind paza si protectia pe aeroportul timisorean, traditionalul cuplu de intreprinzatori, cu conexiuni in PSD: maestrul in arte martiale Daniel Deac si asociatul sau dintotdeauna, Adrian Diaconu, fost ofiter de politie, actualmente membru in Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

Conform anuntului de achizitie, atribuirea contractului privind Servicii de paza si protectie a operatiunilor de aviatie civila pe Aeroportul International Timisoara s-a facut prin procedura simplificata, iar ofertele s-au deschis in 23.08.2022. Contractul incheiat SC WBC Best Guard SRL va avea o durata de 12 luni si o valoare estimata de 4 milioane de lei, fara TVA. (G.I.)

Leave a Reply