Fapta nu exista? Medicul Mircea Beuran, achitat de instanta in dosarul spagii de 10.000 de euro, desi mituitorul a fost martor in proces

Tribunalul Giurgiu a dispus, astazi, achitarea medicului Mircea Beuran, in dosarul in care acesta este acuzat ca a primit bani si bunuri in valoare de peste 10.000 de euro pentru a numi in functie un coleg.


Mircea Beuran a fost achitat de catre Tribunalul Giurgiu in dosarul in care DNA l-a trimis in instanta pentru ca a primit spaga de la un coleg.

Potrivit deciziei instantei, Mircea Beuran a fost achitat in baza art.16 lit.a din Codul de procedura penala, care prevede ca “fapta nu exista”.

Totodata, acesta a scapat si de sechestrul asupra sumei de 10.000 de euro, aflata intr-un cont bancar al sau.

Medicul a obtinut la Curtea de Apel Bucuresti, in octombrie 2021, mutarea procesului la Tribunalul Giurgiu, pe motiv ca mediatizarea excesiva si notorietatea lui “sunt imprejurari de natura a afecta aparenta de impartialitate a unei intregi instante, respectiv Tribunalul Bucuresti”.

Conform DNA, in decembrie 2018, cand indeplinea functiile de presedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv sef al disciplinei Chirurgie Generala in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” Bucuresti, Mircea Beuran ar fi primit de la un alt medic (martor in dosar) bani si bunuri in valoare de peste 10.000 de euro, in schimbul numirii intr-un post de asistent universitar la UMF “Carol Davila”.

Cu toate acestea, decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel, potrivit Agerpres. (V.E.)

Leave a Reply