Sistemul de scanare a bagajelor de mana de la Aeroportul International Timisoara, modernizat cu sprijinul Brigazii Antitero din cadrul SRI

Veste excelenta pentru pasagerii Aeroportului International Timisoara “Traian Vuia”: in ajun de Mos Nicolae, s-au ridicat restrictiile referitoare la lichidele din bagajele de mana. Nici electronicele nu vor mai fi scoase la verificare.


Aeroportul International Timisoara “Traian Vuia” se alatura aeroporturilor in care controlul de securitate devine mult mai rapid si mai simplu, fiind eliminata restrictia referitoare la cantitatea de lichide, aerosoli si geluri care depasesc 100 de mililitri.

Pasagerii vor scapa de stresul de a pune recipientele in pungi de plastic pentru scanare separata de bagajul de mana. Acelasi lucru va fi valabil si pentru electronice, laptopurile si accesoriile acestora urmand sa treaca prin scanere fara sa mai fie obligatorie scoaterea lor din bagaj.

Implementarea acestui sistem modern de control de securitate a fost posibila in urma achizitionarii celor mai noi echipamente de specialitate prin accesarea unei finantari nerambursabile obtinute prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Operationalizarea sistemului de scanare a fost realizata prin cooperarea Aeroportului International Timisoara cu Brigada Antitero din cadrul Serviciului Roman de Informatii si cu Autoritatea Aeronautica Civila Romana. 

Dincolo de faptul ca este eliminat stresul ambalarii recipientelor si a scoaterii acestora pentru scanare separata, cel mai important castig este reducerea timpului de procesare a pasagerilor la efectuarea controlului de securitate.

Aceasta informatie este cu siguranta o veste buna pentru majoritatea pasagerilor care calatoresc de la Timisoara spre alte destinatii. Totusi e bine ca acestia sa aiba in vedere si faptul ca aceste reguli valabile de astazi pe AIT TV nu se aplica in orice aeroport pe care urmeaza sa ajunga.

O masura eficienta care sa-i scuteasca de complicatii este verificarea conditiilor de securitate din aeroporturile spre care zboara, cu suportul companiilor aeriene prin care achizitioneaza biletele de calatorie. (Aeroportul International Timisoara – Biroul de Comunicare)

Leave a Reply