Paula Romocean, lidera consilierilor locali USR: „Nou PUG, un act de curaj si o dovada de buna guvernare a Timisoarei”

Presedinta USR Timisoara, Paula Romocean, a salutat aprobarea noului Plan Urbanistic General (PUG) al Timisoarei pentru care consilierii locali au votat in sedinta, de marti, a Consiliului Local.


Faptul ca primarul USR Dominic Fritz, in doar 3 ani de la preluarea mandatului, a venit cu noul PUG este un act de curaj si o dovada de buna guvernare a Timisoarei. Inca o promisiune a fost indeplinita, aceea de a da orasului o directie moderna de dezvoltare, printr-un nou PUG˝, a declarat Paula Romocean, lidera consilierilor locali USR.

“Timisoara are, pentru prima data in 21 de ani, un Plan Urbanistic General (PUG), un moment cu adevarat istoric. Lasam in trecut lasitatile predecesorului lui Dominic Fritz care, timp de 8 ani, a amanat de patru ori adoptarea noului PUG, la presiunea unor interese private.

Noi nu ne-am lasat intimidati de interesele unora dintre actorii pietei imobiliare, ce si-au gasit reprezentare in Consiliul Local, prin consilieri PNL, care doreau hoteluri pe malurile Begai si parcuri sufocate de imobile.

Vom pastra Bega ca pe coloana vertebrala verde a Timisoarei, iar noul PUG arata in ce fel de oras vrem sa traim. Este un gest de maturitate administrativa, care, din pacate, ne-a lipsit in trecut, in timpul mandatelor dlui Robu. Daca aveam un PUG nou, Timisoara ar fi avut mai multe oportunitati pentru devzoltarea infrastructurii si s-ar fi putut conecta cu alti poli de crestere din vecinatate, cum este Clujul. Aceasta oportunitate a fost ratata de administratia Robu, care a prelungit de patru ori un PUG din secolul trecut˝ a declarat Razvan Negrisanu, arhitect si consilier local al USR.

Prin noul PUG vom cunoaste exact unde sunt zonele in care construim case si scoli si unde ridicam cladiri inalte. Eliminam posibilitatea construirii haotice si a preturilor speculative pe piata imobiliara. Imbunatatim calitatea aerului pe care il respiram, prin protejarea si extinderea zonelor verzi. PUG ne arata cum consolidam infrastructura economica, reteaua de transport public si cum ajungem la o mobilitate rapida si eficienta.

Noul PUG este o demonstratie de urbanism moden care inseamna atat protejarea patrimoniului istoric si verde, cat si dezvoltarea orasului potrivit necesitatilor economice si demografice ale secolului XXI.

Noul PUG nu este un concept abstract, desenat pe hartie. Este un instrument concret pentru administratie, de a gandi strategic viitorul orasului, dar si un instrument practic pentru cetateni pentru ca vor obtine mai usor autorizatiile de construire.

Am intrat intr-o noua etapa, avem o strategie clara si transparenta de dezvoltare a orasului datorita administratiei conduse de primarul USR Dominic Fritz, care a obtinut ieri sustinerea din partea consilierilor tuturor partidelor politice reprezentate in Consiliul Local. (I.P.)

 

One thought on “Paula Romocean, lidera consilierilor locali USR: „Nou PUG, un act de curaj si o dovada de buna guvernare a Timisoarei”

  1. Acesti neomarxisti infractori o sa ajunga la PopaaSapca. Toti sunt cu mainile in miere pana la cot si au tupeu sa vorbesca in numele Timisoarei..asta da tupeu de infractor

Leave a Reply