Toti procurorii de la DNA Constanta au demisionat din functii, ca protest fata de numirea la conducere institutiei a fostului sef de la parchetul local

Procurorii DNA Constanta si-au dat demisiile in bloc, dupa ce seful Directiei Nationale Anticoruptie, Marius Voineag, l-a delegat la conducerea serviciului teritorial pe procurorul Mihai Stanciu, fostul sef al Parchetului Judecatoriei Constanta. Procurorii demisionari sunt nemultumiti ca nu au fost consultati si ca nu au avut prioritate in desemnare la sefia DNA Constanta, dar si tergiversarea anchetei in dosarul primarului Chitac, care e la DNA central de trei luni.


„In data de 27.02.2024, 5 procurori din 7, au trimis cereri catre sectia de procurori din cadrul CSM de incetare a activitatii in cadrul DNA, ST Constanta incepand cu data de 07.05.2024”, a transmis procurorul Mihai Stanciu, precizand ca „respecta decizia colegilor sai”.

Si-au depus cererile de demisie procurorii Andrei Bodean (seful Serviciului Teritorial Constanta schimbat de Marius Voineag cu Mihai Stanciu), Vasile Abagiu, Ciprian Bodu, Constantin Conortos, Dan Haralambie, iar procurorul Sorin Constantinescu (fost sef al ST Constanta inaintea lui Bodean) si-a depus cererea de pensionare. Serviciul teritorial ramane astfel doar cu noul procuror-sef Mihai Stanciu si cu procurorul judiciar Nadia Zlate.

Referitor la aceasta situatie, procurorul-sef al DNA, Marius Voineag, a declarat pentru G4Media si Info Sud-Est ca „le multumeste pentru intreaga lor activitate”.

De remarcat ca, in data de 5 februarie 2024, toti cei sapte procurori de la DNA Constanta au trimis catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) acceptul de a fi delegati pe functia de procuror sef al structurii, dupa schimbarea intempestiva din functie a lui Andrei Bodean.

Pe 6 februarie, Sectia pentru procurori a CSM a votat propunerea de delegare in functia de procuror sef al Serviciului Teritorial Constanta din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie a lui Mihai Alexandru Stanciu, propunere venita din partea sefului DNA, Marius Voineag.

Demisiile din DNA ale procurorilor, care raman magistrati, trebuie sa fie validate de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. (G.I.)

Leave a Reply