Procurorii care au lasat sa se prescrie dosarul in care cantaretul Gheboasa a fost acuzat ca a batut un politist, cercetati disciplinar de Inspectia Judiciara

Inspectia Judiciara anunta ca a exercitat actiunea disciplinara impotriva a doi  procurori din judetul Dambovita, care sunt acuzati ca au tinut in nelucrare dosarul in care Gheboasa, controversatul cantaret de hip-hop, a fost cercetat penal ca a batut un politist. In final, faptele s-au prescris.


„Actiune disciplinara NICULESCU BOGDAN, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism-Serviciul teritorial Pitesti si IOANA ALIN COSTIN, procuror in cadrul Parchetului de pe langa judecatoria Pucioasa pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit. g) din Legea nr.303/2022, privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in nesolutionarea unui dosar al PJ Targoviste inainte de implinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale”, se arata in anuntul publicat de Inspectia Judiciara.

Art. 271 lit. (g) din Legea 303/2022 se refera la „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”.

In noaptea de 16 spre 17 decembrie 2017, Gabriel Emil Gavrila, cunoscut sub numele de scena Gheboasa, si patru prieteni de-ai sai au batut un politist, in centrul orasului Targoviste. Victima a avut nevoie de 70 de zile de ingrijiri medicale si a suferit operatii la ambele maxilare. Dosarul in care cei cinci sunt acuzati se afla de 6 ani la Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste. Intre timp, „faptele s-au prescris”, spune avocatul politistului batut, potrivit publicatiei Libertatea.

In decembrie 2017, cand a avut loc agresiunea asupra politistului, Gheboasa avea 16 ani. In acea noapte de sambata spre duminica, el se afla, impreuna cu patru prieteni de-ai sai, in centrul orasului Targoviste. Era ora 4:00 dimineata cand ei l-au observat pe politistul Valentin P. iesind dintr-un restaurant.  „In acel moment”, le-a declarat Gheboasa anchetatorilor, „Stefan Aron ne-a zis, mie si lui Andrei Parceloaia, ca «acum este momentul sa-l facem si noi pe gabor», deoarece si gaborul, la randul lui, i-a facut dosar penal”. Potrivit unei document de la Judecatoria Targoviste, Gheboasa a mai precizat ca, in momentul in care „un baiat l-a lovit pe politist, Aron a strigat «hai, sa-l facem pe gabor!».”

In dosarul deschis de procurori se precizeaza ca politistul Valentul P. „a fost lovit cu bestialitate de catre inculpatii Radu Georgian Liviu, Gavris Gabriel Emil si Mihai Laurentiu Ionut, pentru ca, in calitate de agent de politie rutiera, a intocmit unuia dintre ei dosar penal”, conform stiripesurse.ro. (V.E.)

 

Leave a Reply