Cine este falsul politist care a primit 23.000 de euro de la un interlop, sustinand ca poate interveni la un procuror DIICOT pentru o solutie de clasare

Procurorii DNA Iasi au reusit prinderea in flagrant a unui individ care se prezenta ca fiind agent de politie in cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Iasi si sustinea ca poate face interventii la procurorii DIICOT. Falsul om al legii a fost saltat de mascati exact in momentul in care a primit 23.000 de euro de la un interlop din Iasi, care este cercetat intr-un dosar de crima organizata si voia sa obtina o solutie de clasare.


Dupa ce s-a inteles cu traficantul de influenta, interlopul a decis sa faca un denunt penal, pentru a-si usura singur situatia in dosarul de crima organizata, in care este inculpat pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si proxenetism, aflandu-se sub masura preventiva a controlului judiciar.

In urma flagarntului, traficantul de influenta a fost depistat cu banii in masina cu care venise la intalnire, insa, paradoxal, acesta a afirmat fara menajamente ca ca are influenta asupra unui procuror de la DIICOT Iasi. Cei 23.000 de euro, care provin din fondurile operative de flagrant ale DNA Iasi, au fost recuperati integral.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

“In perioada de 14 – 16 aprilie 2024, inculpatul M.B.M., beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins de la o persoana (martor in cauza) suma de 23.000 euro pentru a-si trafica o presupusa influenta pe care ar fi lasat sa se creada ca ar avea-o asupra unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. si ca-l va determina pe acesta sa dispuna o solutie de clasare intr-un dosar in care martorul era cercetat pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si proxenetism. In contextul mentionat mai sus, la data de 18 aprilie 2024, inculpatul M.B.M. ar fi primit de la martor suma de 23.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Iasi a decis, in sedint de azi, arestarea prventiva a traficantului de influenta.

Admite propunerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi de arestare preventiva a inculpatului Marcu Bogdan-Mihai, cercetat in dosar nr. 37/12/P/2024 pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Dispune arestarea preventiva a inculpatului Marcu Bogdan-Mihai pe o durata de 30 de zile, incepand cu data de 19.04.2024 si pana la data de 18.05.2024, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventiva. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru inculpat si de la comunicare pentru Ministerul Public”, se mentioneaza in Incheierea – masuri preventive (faza de UP) nr. 154/2024 pronuntata, azi, 19 aprilie, in camera de consiliu. (G.I.)

Leave a Reply