BREAKING NEWS! Transportul public din Timisoara ar putea fi paralizat, luni dimineata, din cauza unei greve in pregatire a angajatilor RATT    Un barbat din Sacosu Turcesc va sta dupa gratii timp de un an, dupa ce a fost prins conducand fara permis    Politia Transporturi Timisoara a recuperat, in urma unor perchezitii in judetul Hunedoara, peste 150 de tone de carbune furat din vagoanele de marfa    9 persoane din municipiul Petrosani, retinute de politistii timisoreni in dosarul furturilor de carbune din vagoanele de marfa     Procurorul Oana Schmidt Haineala este noua sefa a corpului de control din Ministerul Justitiei    Profesor de religie din Copsa Mica, preot, acuzat ce s-a masturbat la scoala, in fata elevilor, a demisionat din invatamant

Socant! ISIS si-a deschis un magazin de pantofi in plin centrul Timisoarei! SRI si autoritatile orasului nu par deranjate de afisarea sfidatoare a initialelor unei organizatii teroriste!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

ISIS 222

In ciuda faptului ca, in ultimele luni, acronimul ISIS (Statul Islamic din Irak si Siria) a devenit sinonim cu decapitarile unor jurnalisti, rastignirile si masacrele pe motive etnice si religioase, autoritatile din Timisoara par sa nu fie deranjate de faptul ca, in plin centrul orasului, sub sigla ISIS s-a deschis si functioneaza un magazin de pantofi.

Amplasat pe una dintre arterele ultracentrale ale capitalei Banatului, la cativa pasi de Prefectura Timis, magazinul ISIS comercializeaza pantofi de toate culorile si marimile, dar pentru ca afacerea sa fie sa fie si mai profitabila, intr-un colt al spatiului de pe strada Proclamatia de la Timisoara, s-a amenajat si o casa de schimb valutar.

De altfel, acest shoes store si-a facut loc intr-o zona a Timisoarei unde mai functioneaza, pe aceeasi parte a strazii, cateva magazine de haine, bijuterii, shaormarii si case de schimb valutar ale comunitatii arabe din oras.

“Mi se pare extrem de ciudat ca SRI sau alte autoritati care se ocupa de siguranta nationala inca nu au vazut acest magazin care functioneaza in centrul orasului si care, la o adica, poate constitui o sursa de finantare pentru organizatia jihadista ISIS. In cazul in care acest magazin de pantofi nu are nici o legatura cu Statul Islamic din Irak si Siria, atunci proprietarii spatiului comercial au dat dovada de un mare tupeu cand si-au afisat sigla ISIS. O sfidare periculoasa la adresa comunitatii din Timisoara, intr-o perioada in care initialele ISIS sunt folosite de un grup terorist de o violenta iesita din comun, care a pornit un razboi total impotriva lumii civilizate”, spune Ioan N., subofiter de la o unitate militara de la periferia Timisoarei.

In timp ce locatia pare pazita in permanenta de doi indivizi solizi, care trag din tigara cat e ziua de mare, in strada, in fata magazinului ISIS, patrulele Politiei Comunitare isi fac rondul temeinic, cu sentimentul datoriei implinite, fiind preocupate mai mult de paza si protectia culturii de palmieri implantata in zona de primarul Nicolae Robu. In incercarea de a obtine o opinie vizavi de afisarea riscanta a siglei ISIS, in plin centrul Timisoarei, pe un magazin de pantofi si o casa de schimb valutar, liderii comunitatii arabe din oras nu prea au dorit sa comenteze acest lucru.

“Is la o intalnire cu mai multe persoane! Nu aud nimic din ceea ce ma intrebati! Revin eu mai tarziu cu un telefon!”, a fost reactia lui Ahmed Jabri Tabrizi, unul dintre cei mai bogati cetateni de etnie araba din Timisoara, supranumit si regele caselor de schimb din oras.

tricou ISIS

Reamintim ca, in ultimele luni, ISIS a facut publice mai multe acte de crizime asupra unor cetateni occidentali, care au culminat cu decapitarea a trei persoane. Potrivit jurnalistilor britanici, violenta membrilor Statului Islamic este cu mult mai mare decat al oricarui grup terorist de pana acum.

“Multe dovezi arata ca in ultimele luni, sute, daca nu chiar mii de persoane, initial dusmani ai Statului Islamic din Irak, ce faceau parte din grupuri precum Frontul al-Nusra si Frontul Islamic, au intrat in randurile celei mai dure organizatii teroriste. Pe langa acestia, Statul Islamic are o capacitate deosebita de a atrage tineri recruti, impresionati de actiunile violente ale grupului terorist impotriva dusmanilor sai. Mai mult decat atat, barbatii musulmani din tarile occidentale se alatura Statului Islamic sau altor organizatii de acest tip, deoarece considera ca pot reinvia misiunea de a instaura un califat si de a face parte, din nou, dintr-o comunitate unita”, noteaza presa britanica.

Gh. Ilas

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: