BREAKING NEWS! Moţiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose, initiata de PNL, a fost respinsa, dupa ce a adunat doar 159 de voturi “pentru”, mult sub minimul de 233    Doi tineri au fost snopiti in bataie de un echipaj de politisti si jandarmi, in zona Urseni, motiv pentru care au fost dati pe mana Parchetului    Lucrari oprite la Spitalul de copii "Louis Turcanu", dupa incidentul de miercuri dupa-amiaza, cand bratul macaralei s-a rupt si s-a prabusit peste corpul B    CCR a respins cererea presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, privind constatarea unui conflict juridic intre Guvern si DNA, ca urmare procurori au liber la Dosarul Belina     Ofiter de politie din cadrul IGPR, retinut de DNA pentru o spaga in valoare de 200.000 de euro    Scandal la Antena 3! Dana Grecu si-a depus demisia dupa ce Mircea Badea a jignit-o, acum o saptamana, pe Facebook

19 primari din Timis si-ar putea pierde mandatele! Curtea Constitutionala a decis ca legea prin care s-a incercat legalizarea migratiei alesilor locali este neconstitutionala! Vezi lista acestora!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

curtea_constitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, astazi, ca Legea pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali este neconstitutionala.

Obiectia de neconstitutionalitate a fost formulata de parlamentarii PNL si PDL, care au cerut CCR sa constate ca sunt neconstitutionale prevederile Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali. Potrivit deciziei CCR, Parlamentul urmeaza sa reglementeze prin legea de respingere masurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014 pentru a le pune de acord cu decizia Curtii.

De altfel, propunerea legislativa care stipula ca primarii care au trecut dintr-un partid in altul in baza Ordonantei 55 isi pierd mandatul a fost adoptata tacit de Camera Deputatilor, insa, spre bucuria alesilor traseisti, a fost aprobata in Senat, camera decizionala.

„Dupa parerea mea, rezolvarea este extrem de simpla. Poate va amintiti, in Camera a picat Ordonanta. N-are decat sa pice si in Senat si atunci se ajunge inapoi, in situatia prevazuta de lege, adica reintram in normalitate si cei care au schimbat partidul sunt pasibili de revocare.”, a declarat noul presedinte ales, Klaus Iohannis.

In cazul in care decizia CCR va fi interpretata in sensul Legii electorale, care spune ca alesii locali care parasesc partidul care i-a adus la putere isi pierd mandatul, atunci in aceasta situatie sunt si 17 primari din Timis, de la PDL, PNL, PP-DD si PNTCD, care au profitat de Ordonanta 55 si au sarit in barca PSD.

Este vorba despre primarii localitatilor Bara, Beba Veche, Boldur, Costeiu, Criciova, Curtea, Ghizela, Manastiur, Masloc, Nadrag, Periam, Recas, Sacalaz, Sandra, Sanpetru Mare, Sacosu Turcesc, Secas, Tomnatic si Valcani, respectiv Ioan Lazarescu, Ioan Bohancanu, Cristian Constantin Stoi, Petru Carebia, Cristian Catana, Mircea Grec, Ionel Timotei Ursu, Ionel Curuti, Bartha Francisc, Liviu Muntean, Cornel Dumitras, Teodor Pavel, Ilie Todasca, Luchian Savu, Viorel Popovici, Gabriel Koller, Simona Magdin, Stoian Vasiu si Dragos Buicu. In localitatile respective, urmeaza sa se organizeze alegeri locale… (G.G.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

2 Responses to 19 primari din Timis si-ar putea pierde mandatele! Curtea Constitutionala a decis ca legea prin care s-a incercat legalizarea migratiei alesilor locali este neconstitutionala! Vezi lista acestora!

  1. Nu vă grăbiți să aruncați cu piatra în ei ,nici eu nu am votat cu aceelașș partid sau alianță politică la fel deci și aleși locali au dreptul sã își schimbe opiniile politice,din vari motive .

    • intr-adevar isi pot scimba opiniile politice dar renunta la mandat…nu cred ca si-au strans alegatorii si i-au intrebat daca aproba trecerea la alt partid,asta pt.ca au fost alesi pe lista unei anumite formatiuni…

Leave a Reply

%d bloggers like this: