BREAKING NEWS! Parchetul General a anuntat ca a extins urmarirea penala in rem in dosarul abuzurilor savarsite de anchetatori in cazul politistului George Gavrea     Primarul Timisoarei spune ca niciodata nu a iesit atat de bine intr-un sondaj online, precum in cel despre marcajele de la intersectia Pasajului Jiul    Trei barbati care lucrau la curatarea unei cisterne de bere, intr-o parcare langa Teregova, Caras-Severin, au murit intoxicati cu vapori de alcool    Datorita copy-paste, un complet de la Tribunalul Timis a motivat respingerea unui apel intr-un dosar de amenda pentru alcool la volan cu argumente dintr-un caz de amenda CNADR pentru rovigneta    Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor a anuntat ca, datorita recursului compensatoriu, toate calculele executarii pedepselor de catre detinuti trebuie refacute    30 de alesi locali ai PNL din Timis (primari, viceprimari, consilieri judeteni) isi exprima protestul fata de reducerea drastica a bugetelor locale in urma masurii guvernului de modificare a Codului Fiscal

19 primari din Timis si-ar putea pierde mandatele! Curtea Constitutionala a decis ca legea prin care s-a incercat legalizarea migratiei alesilor locali este neconstitutionala! Vezi lista acestora!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

curtea_constitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, astazi, ca Legea pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali este neconstitutionala.

Obiectia de neconstitutionalitate a fost formulata de parlamentarii PNL si PDL, care au cerut CCR sa constate ca sunt neconstitutionale prevederile Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali. Potrivit deciziei CCR, Parlamentul urmeaza sa reglementeze prin legea de respingere masurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014 pentru a le pune de acord cu decizia Curtii.

De altfel, propunerea legislativa care stipula ca primarii care au trecut dintr-un partid in altul in baza Ordonantei 55 isi pierd mandatul a fost adoptata tacit de Camera Deputatilor, insa, spre bucuria alesilor traseisti, a fost aprobata in Senat, camera decizionala.

„Dupa parerea mea, rezolvarea este extrem de simpla. Poate va amintiti, in Camera a picat Ordonanta. N-are decat sa pice si in Senat si atunci se ajunge inapoi, in situatia prevazuta de lege, adica reintram in normalitate si cei care au schimbat partidul sunt pasibili de revocare.”, a declarat noul presedinte ales, Klaus Iohannis.

In cazul in care decizia CCR va fi interpretata in sensul Legii electorale, care spune ca alesii locali care parasesc partidul care i-a adus la putere isi pierd mandatul, atunci in aceasta situatie sunt si 17 primari din Timis, de la PDL, PNL, PP-DD si PNTCD, care au profitat de Ordonanta 55 si au sarit in barca PSD.

Este vorba despre primarii localitatilor Bara, Beba Veche, Boldur, Costeiu, Criciova, Curtea, Ghizela, Manastiur, Masloc, Nadrag, Periam, Recas, Sacalaz, Sandra, Sanpetru Mare, Sacosu Turcesc, Secas, Tomnatic si Valcani, respectiv Ioan Lazarescu, Ioan Bohancanu, Cristian Constantin Stoi, Petru Carebia, Cristian Catana, Mircea Grec, Ionel Timotei Ursu, Ionel Curuti, Bartha Francisc, Liviu Muntean, Cornel Dumitras, Teodor Pavel, Ilie Todasca, Luchian Savu, Viorel Popovici, Gabriel Koller, Simona Magdin, Stoian Vasiu si Dragos Buicu. In localitatile respective, urmeaza sa se organizeze alegeri locale… (G.G.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

2 Responses to 19 primari din Timis si-ar putea pierde mandatele! Curtea Constitutionala a decis ca legea prin care s-a incercat legalizarea migratiei alesilor locali este neconstitutionala! Vezi lista acestora!

  1. Nu vă grăbiți să aruncați cu piatra în ei ,nici eu nu am votat cu aceelașș partid sau alianță politică la fel deci și aleși locali au dreptul sã își schimbe opiniile politice,din vari motive .

    • intr-adevar isi pot scimba opiniile politice dar renunta la mandat…nu cred ca si-au strans alegatorii si i-au intrebat daca aproba trecerea la alt partid,asta pt.ca au fost alesi pe lista unei anumite formatiuni…

Leave a Reply

%d bloggers like this: