BREAKING NEWS! Mihai Tudose a demisionat din functia de premier, dupa retragerea sprijinului politic de catre PSD, aducand tara in pragul alegerilor anticipate    Martorul-cheie din dosarul de coruptie in care este cercetat fostul inspector sef al IPJ Timis, Sorin Munteanu, va fi audiat, marti, la DNA     In emisiunea Bursa afacerilor de astazi, de la ora 19, la TV Europa Nova, vor fi prezentate imagini cu agresarea violenta a doi tineri nevinovati de catre politisti, la Urseni     Judecatoarea Lavinia Cotofana, de la Judecatoria Arad, a atacat in instanta decretul prezidential de excludere din magistratura    Politia Locala Timisoara a descoperit ca aproape jumatate dintre societatile comerciale din zona Pietei Aurora functioneaza in ilegalitate    Creditorii firmei Norad Timisoara, apartinand italianului Carlo Marchegiano, intrata in insolventa, se pot inscrie la masa credala doar pana la termenul din 22 ianuarie 2018

MEA CULPA! Criticile APFR in cazul femeii ucise in centrul Capitalei au atras atentia ministrului Justitiei! “In mod indirect ne simtim responsabili pentru tragedia de ieri”, recunoaste Raluca Pruna

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

florin b1

Iesirea la rampa a reprezentantilor Asociatiei pentru Promovarea Femeii din Romania, cu sediul in Timisoara, care au atras atentia ca autoritatile nu fac nimic pentru combaterea violentei domestice, a provocat replica a doi ministri din cabinetul Ciolos, care n-au avut incotro si au acceptat ca, indirect, se simt responsabili pentru tragedia de joi, cand o femeie a fost injunghiata de concubin intr-un magazin din centrul Capitalei.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, si ministrul Muncii, Dragos Pislaru, au subliniat intr-un mesaj postat pe Facebook ca violenta domestica ramane o problema si ca au cerut institutiilor pe care le conduc sa vina cu planuri pentru a preveni incidentele de genul celui petrecut joi, cand o tanara din Capitala a fost ucisa de barbatul pe care il parasise.

“A murit inca o femeie din cauza violentei domestice. Niciun comunicat de presa oricat de bine intentionat si oficial ar fi el nu va putea sa schimbe asta. De mult prea multe ori, comunicatele de presa ale institutiilor statului sunt defensive si scrise intr-un limbaj care sa previna orice fel de posibila interpretare malitioasa din partea mass-mediei si nu rareori orice fel de responsabilizare a acestor institutii”, se arata in mesajul respectiv.

Potrivit ministrului Pruna, violenta, in special cea domestica, ramane o problema pe care multi nu vor sa o vada.

“Prea multi isi ascund lipsa de reactiein spatele unor justificari mai mult sau mai putin penibile. Sistemul este inca disfunctional pentru ca nu reuseste sa previna sau sa sanctioneze asa cum ar trebui abuzurile impotriva victimelor, in special femei si copii, incercam sa il facem mai bun. Ar fi trebuit sa fi incercat mai mult si in mod indirect ne simtim personal responsabili pentru tragedia de ieri. Am cerut institutiilor pe care le conducem sau coordonam sa vina cu planuri pentru a preveni mai bine in viitor astfel de incidente”, mai scriein mesajul respectiv.

Cei doi ministri mentioneaza ca lucrurile nu se schimba numai prin legi si politici publice, ci si printr-o atitudine diferita a societatii fata de violenta.

femeie ucisa

“Vom cauta solutii pentru a responsabiliza mult mai bine in viitor oamenii din institutiile care ar trebui sa previna si sa intervina mult mai bine si rapidin cazul violentei domestice. O sa facem publice planurile pe care le-am cerut institutiilor abilitate si apoi masurile pe care dorim sa le luam. insa orice am face, nu vom putea sa reusim mare lucru fara ajutorul celor din jurul nostru. Semnez acest mesaj alaturi de colegii mei de la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale, Dragos Pislaru si Valeriu Nicolae”, se mai aratain mesajul postat de ministrul Justitiei.

Inainte de angajamentul celor doi ministri, unul dintre reprezentantii APFR a cerut la B1 TVca politistii si procurorii care au ignorat sesizarile femeii ucise de concubin sa fie sanctionati. “Doamna Pruna a luat pozitie dupa ce am declarat ca atat politistii, cat si procurorul care au ignorat plangerile femeii ar trebui sanctionati”, a precizat Florin Kovacs, director executiv al APFR. (G.I.)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: