BREAKING NEWS! Transportul public din Timisoara ar putea fi paralizat, luni dimineata, din cauza unei greve in pregatire a angajatilor RATT    Un barbat din Sacosu Turcesc va sta dupa gratii timp de un an, dupa ce a fost prins conducand fara permis    Politia Transporturi Timisoara a recuperat, in urma unor perchezitii in judetul Hunedoara, peste 150 de tone de carbune furat din vagoanele de marfa    9 persoane din municipiul Petrosani, retinute de politistii timisoreni in dosarul furturilor de carbune din vagoanele de marfa     Procurorul Oana Schmidt Haineala este noua sefa a corpului de control din Ministerul Justitiei    Profesor de religie din Copsa Mica, preot, acuzat ce s-a masturbat la scoala, in fata elevilor, a demisionat din invatamant

SCANDALOS! Raliul Grand Tour Sannicolau Mare a fost anulat! Politia Rutiera nu a avizat competitia automobilistica organizata de ACR

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

raliu SM1

Etapa a III-a Campionatului de Automobilism Timis 2016, Grand Tour Sannicolau Mare, care se anunta un adevarat regal al sportului pe patru roti, a fost anulat, azi dimineata, cu putin timp inainte de primul start.

Organizatorii au fost anuntati ca risca dosare penale daca blocheaza traseele din oras si permit bolizilor sa defileze printre jaloane, in conditiile in care Serviciul Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timis nu a avizat desfasurarea competitiei.

Reprezentantii Comisiei de Automobilism si Karting – ACR Timis, Auto Club Rally Timis si Primariei Sannicolau Mare au decis sa anuleze cursa, spre revolta zecilor de piloti inscrisi in concurs, si sa anunte o cat mai grabnica reprogramare.

De altfel, in toamna anului trecut, organizatorii competitiilor automobilistice din Timis au fost nevoiti sa mai anuleze o cursa, Marele Premiu al Timisoarei, din cauza refuzului rutieristilor de a acorda avizul necesar inchiderii temporare a unor strazi din oras.

Desi au o istorie de cativa ani, raliurile din Timis au inceput sa se “gripeze” si sa fie blocate la start, iar bolizii de concurs trasi pe dreapta, din martie 2015, dupa ce la conducerea Federatiei Romane de Automobilism Sportiv a ajuns Norris Mageanu, unul dintre playboii Capitalei. Fost pilot de raliu, afacerist, tatal copilului vedetei TV Corina Danila, nepotul celui mai cunoscut palarier din Romania, Norris Mageanu a decis ca FRAS sa puna monopol asupra tuturor competitiilor automobilistice din Romania, in ciuda faptului ca raliurile organizate de ACR, cu traditie chiar si inainte de 1989, sunt recunoscute de Federatia Internationala de Automobilism.

In aceste conditii, noul presedinte al FRAS a cerut politistilor sa nu mai avizeze alte competitii decat cele organizate sub patronajul federatiei de profil, cerere pe care Serviciul Politiei Rutiere Timis a imbratisat-o cu drag.

Astfel, pentru Lola Giurisici si echipa sa de arbitri a devenit tot mai dificil sa ofere bai de adrenalina pilotilor sportivi care nu participa la competitiile nationale, in conditiile in care nu accepta “subjugarea” sportiva de catre FRAS.

De asemenea, anularea acestui raliu poate fi considerat si un esec preelectoral si pentru primarul Danut Groza, in conditiile in care Primaria Sannicolau Mare se afla printre organizatori.

Deocamdata, Ladislau Giurisici nu a putut fi contactat pentru a-si spune opinia vizavi de scandaloasa anulare a Grand Tour Sannicolau Mare. (E.T.)

UPDATE! Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Timis, agent principal de politie Mirela Draghicioiu, ne-a comunicat ca anularea raliului de la Sannicolau Mare nu a fost decisa de Serviciul Politiei Rutiere. “Colegii nostri de la Politia Orsului Sannicolau Mare s-au autosesizat, in momentul in care au aflat ca pe strazile orasului urmeaza sa se organizeze un raliu automobilistic, si i-au anuntat pe organizatori ca au nevoie de avizul Politiei Rutiere pentru a inchide strazile. In caz contrar, riscau dosare penale. Pana la ora startului competitiei, de la Politia Rutiera nu s-a solicitat niciun fel de aviz!”.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: