BREAKING NEWS! Seful Postului de Politie din Banloc, Florin Ciontea, reclamat la conducerea IPJ Timis ca l-a amenitat pe primarul comunei ca-l va "executa"     Academiei Mamicilor din Timisoara au reusit sa adune, in cutia amplasata in centrul Timisoarei, nu mai putin de 2,6 tone de monede, respectiv 148.411 lei, bani care vor fi donati pentru ingrijirea copiilor cu afectiuni hemato-oncologice     Fostul premier Victor Ponta si prietenul sau Dan Sova asteapta, azi, sentinta in dosarul Turceni-Rovinari     Cel putin 10.000 de angajati din sistemul sanitar sunt asteptati, azi, la mitingul Federatiei Sanitas organizat in Piata Victoriei din Capitala    Fosta judecatoare Lavinia Cotofana a depus un denunt penal ce vizeaza pretinse aventuri amoroase ale unui inspector din cadrul Inspectiei Judiciare    Liderii PSD reclama faptul ca ALDE le fura din electorat, dupa zvonul ca 20 de parlamentari social-democrati negociaza trecerea la partidul lui Tariceanu

DNA DISTRUGE “DOI SI-UN SFERT”! Inca 18 politisti din cadrul serviciului secret al M.A.I., pusi sub acuzare de procurorii anticoruptie

dipi2016

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale fata de alti 18 angajati din cadrul MAI – Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI), in dosarul in care sunt deja cercetati sase fosti sefi ai acestei structuri, care sunt acuzati de fapte privind schimbarea destinatiei fondurilor alocate pentru cheltuieli operative catre cheltuieli de protocol.

Cei 18 angajati sunt anchetati pentru infractiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz in serviciu sub forma complicitatii, fals si uz de fals.

Procurorii au constatat ca angajati din cadrul DIPI, sub pretextul existentei unor cheltuieli pentru activitati informativ-operative, au intocmit rapoarte care au fost aprobate de persoane din conducere si in baza carora sume din fondurile operative au fost folosite, in mod nelegal, pentru cheltuieli de protocol, inzestrarea institutiei ori au fost folosite in interes personal de catre persoane din conducerea institutiei.

Potrivit unui comunicat al DNA, angajatii DIPI ar mai fi efectuat urmatoarele activitati: atestarea in fals necesitatea/existenta unor cheltuieli operative, insusirea de sume de bani din fondurile operative, pentru a fi folosite in interes personal, folosirea rapoartelor Compartimentul fonduri operative, cunoscand ca au fost intocmite in fals, in scopul fraudarii fondurilor.

“In total, 24 de persoane, intre care sase cu functii de conducere la data faptelor, au dobandit calitatea de suspect in prezentul dosar. Din probele administrate in acest moment, exista suspiciunea rezonabila ca suma deturnata din fondurile operative ale DIPI pentru cheltuieli de protocol si pentru inzestrarea institutiei, in perioada 2014-2015, depaseste 220.000 lei, iar suma insusita in interes personal depaseste 70.000 lei”, se arata in comunicat.

In dosar, mai sunt cercetati chestorii de politie Gheorghe Nicolae, Gelu-Marin Olteanu, Nelu Zarnica, dar si comisarii sefi Rares Vaduva, Ioan-Dorin Popa si Gheorghe Popa.

DNA precizeaza ca cele 24 de persoane au fost chemate, in perioada 29 – 31 august, pentru a li se aduce cunostinta calitatea procesuala de suspect si acuzatiile. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: