BREAKING NEWS! Sotia si fiul unui ofiter din cadrul IPJ Timis au decedat in urma tragicului accident, de sambata, de la Stamora Moravita     Notiunea de Stat Paralel oficializata de PSD, in dezbatere, in aceasta seara, de la ora 19, la TV Europa Nova    La Aeroportul International Timisoara se anunta o ancheta de proportii, dupa ce pasagerii unui avion au intrat in tara fara sa fie controlati    Consiliul Judetean Timis organizeaza a III-a licitatie pentru inchirierea spatiilor goale din Bastionul Theresia, insa tot la preturi prohibitive    Comisarul sef Pavel Dumitru, fostul sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Timis, s-a casatorit cu avocata care-l apara in dosarul de coruptie    Estimarile de curs euro/leu ale economistilor primelor 3 banci din Romania: moneda euro va fluctua intre 4,64 - 4,74 lei

DNA DISTRUGE “DOI SI-UN SFERT”! Inca 18 politisti din cadrul serviciului secret al M.A.I., pusi sub acuzare de procurorii anticoruptie

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

dipi2016

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale fata de alti 18 angajati din cadrul MAI – Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI), in dosarul in care sunt deja cercetati sase fosti sefi ai acestei structuri, care sunt acuzati de fapte privind schimbarea destinatiei fondurilor alocate pentru cheltuieli operative catre cheltuieli de protocol.

Cei 18 angajati sunt anchetati pentru infractiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz in serviciu sub forma complicitatii, fals si uz de fals.

Procurorii au constatat ca angajati din cadrul DIPI, sub pretextul existentei unor cheltuieli pentru activitati informativ-operative, au intocmit rapoarte care au fost aprobate de persoane din conducere si in baza carora sume din fondurile operative au fost folosite, in mod nelegal, pentru cheltuieli de protocol, inzestrarea institutiei ori au fost folosite in interes personal de catre persoane din conducerea institutiei.

Potrivit unui comunicat al DNA, angajatii DIPI ar mai fi efectuat urmatoarele activitati: atestarea in fals necesitatea/existenta unor cheltuieli operative, insusirea de sume de bani din fondurile operative, pentru a fi folosite in interes personal, folosirea rapoartelor Compartimentul fonduri operative, cunoscand ca au fost intocmite in fals, in scopul fraudarii fondurilor.

“In total, 24 de persoane, intre care sase cu functii de conducere la data faptelor, au dobandit calitatea de suspect in prezentul dosar. Din probele administrate in acest moment, exista suspiciunea rezonabila ca suma deturnata din fondurile operative ale DIPI pentru cheltuieli de protocol si pentru inzestrarea institutiei, in perioada 2014-2015, depaseste 220.000 lei, iar suma insusita in interes personal depaseste 70.000 lei”, se arata in comunicat.

In dosar, mai sunt cercetati chestorii de politie Gheorghe Nicolae, Gelu-Marin Olteanu, Nelu Zarnica, dar si comisarii sefi Rares Vaduva, Ioan-Dorin Popa si Gheorghe Popa.

DNA precizeaza ca cele 24 de persoane au fost chemate, in perioada 29 – 31 august, pentru a li se aduce cunostinta calitatea procesuala de suspect si acuzatiile. (V.E.)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: