BREAKING NEWS! Marcajele de la intersectia Pasajului Jiul ar putea sa dispara, dupa ce primarul Nicolae Robu si-a dat seama ca este un invingator     Doi politisti au fost raniti, in Arges, dupa ce autospeciala a fost lovita de un sofer care nu a oprit la semnal    Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, si primarul din Tg. Jiu, Marcel Romanescu, au onorat cu prezenta Balul Gorjenilor din Timisoara    Datorita copy-paste, un complet de la Tribunalul Timis a motivat respingerea unui apel intr-un dosar de amenda pentru alcool la volan cu argumente dintr-un caz de amenda CNADR pentru rovigneta    Amenzi in valoare de peste 2,5 milioane de lei aplicate de politisti din toata tara, sambata, in urma actiunilor pentru prevenirea faptelor antisociale     Primaria Timisoara scoate la concurs 28 de locuri de munca, cu salarii ce pot ajunge si la 6.000 de lei

PERCHEZITII! Filiera canabisului din Timisoara, pusa pe butuci de procurorii DIICOT! Principalul loc de trafic si consum al drogurilor aduse din Olanda, un club de noapte din oras

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

descinderi_mascati

Procurorii DIICOT Timisoara au efectuat, marti dimineata, 68 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat, format din 58 de suspecti, specializat in savarsirea infractiunilor de trafic intern si international de droguri de risc si de mare risc.

“In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu luna octombrie 2015, suspectii s-au constituit intr-un grup infractional organizat, avand ca preocupare procurarea si comercializarea de droguri de risc si de mare risc (canabis, amfetamina, ecstasy, ciuperci halucinogene) si substante susceptibile a avea efecte psihoactive, in scopul obtinerii de venituri materiale ilicite. Majoritatea suspectilor au ajuns sa se cunoasca si sa dezvolte relatii specifice mediului infractional pe linia traficului si consumului de droguri, ca urmare a frecventarii unui club situat pe raza municipiului Timisoara. Furnizorii ar fi detinut cantitati mari de droguri procurate din culturi proprii, introduse in tara din strainatate sau achizitionate prin intermediul anumitor site-uri online si primite in colete, pe care ulterior le-ar fi distribuit dealerilor. In aceeasi cauza, in cursul lunii decembrie 2016, politistii au surprins in flagrant delict doi dintre membrii gruparii in timp ce introduceau in tara un kilogram de amfetamina si peste 1.000 de pastile ecstasy, achizitionate din Olanda. De asemenea, in perioada octombrie 2016 – decembrie 2016, au fost ridicate 6 colete cu droguri de mare risc, care aveau ca destinatar un membru al grupari”, au comunicat procurorii DIICOT.

Anchetatorii au constatat ca suspectii actionau in mod precaut, comercializand droguri numai catre persoane de incredere si dupa stabilirea in prealabil a locurilor unde urmau sa se efectueze tranzactiile.

De asemenea, contactele telefonice se purtau numai prin intermediul unor persoane cunoscute, aflate in cercul de apropiati ai traficantilor, actionand in conditii care sa nu permita deconspirarea lor.

Potrivit sursei citate, pe baza investigatiilor efectuate s-a stabilit ca in activitatea de procurare si comercializare a drogurilor, inculpatii erau stratificati pe mai multe niveluri. Astfel, nivelul I era format din furnizori care detineau cantitati mari de droguri, procurate constant din culturi proprii, amenajate in mai multe localitati limitrofe de pe raza municipiului Timisoara, sau rezultate din cumpararea directa din strainatate si introducerea lor in tara pe la punctele de trecere a frontierei.

“Nivelul al II-lea era format din dealerii intermediari, cu rol preponderent de a intermedia tranzactiile intre suspectii de pe nivelurile I si III, scop in care achizitionau cantitati mari de droguri de la suspectii furnizori, pe care le comercializau mai departe, in principal catre dealerii de la nivelul inferior, dar si unui cerc propriu de clienti”, se arata in comunicat.

Nivelul al III-lea era format din dealerii stradali care achizitionau cantitati de droguri de la suspectii de la primele doua niveluri, pe care le comercializau mai departe cercului lor de consumatori, explica procurorii.

La sediul DIICOT — Serviciul Teritorial Timisoara vor fi aduse in vederea audierii 80 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

La activitati participa si politisti de combatere a criminalitatii organizate din Oradea si Hunedoara, ai inspectoratelor de politie judetene din Timis, Arad, Caras-Severin, precum si jandarmi. (V.E.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: