FLAGRANT! Hotii de lemne au dat iama in parcurile Timisoarei, fara ca Politia Locala sa fie prea deranjata de fenomen. Vezi ce se intampla cu materialul lemnos afectat de furtuna (VIDEO)

In ciuda faptului ca furtuna a facut prapad la Timisoara, orasul aratand ca dupa cutremur, exista si locuitori ai urbei care se bucura de cele intamplate.


Inarmati cu topoare si drujbe, sub pretextul ca dau o mana de ajutor la eliberarea cailor de acces, baietii descurcareti au dat navala in parcurile orasului, de unde-si fac aprovizionarea gratuita cu lemne pentru iarna.

Mai mult sau mai putin in vazul lumii, acestia taie bucati din copacii cazuti sau incarca in masini lemnele gata fasonate, pe care le cara spre casele lor, ignorand faptul ca se expun riscului de a fi trasi la raspundere penala.

Agentii politiei locale nu par deranjati de agitatia forestiera de prin parcurile Timisoarei, in conditiile in care nu-si asuma atributii in legatura cu paza materialului lemnos aflat la pamant.

“Am suprins in flagrant un individ care-si indesa in masina lemne dintr-un parc. L-am filmat, am sunat la Politia Locala pentru a le pune la dispozitie videoclipul, pentru a le comunica macar numarul de inmatriculare al masinii in care se incarca material lemnos, insa am fost indemnat sa sun la 112 sau la sectia de Politie de care apartin. O atitudine de mare lehamite la subalternii directorului Dorel Cojan”, ne-a declarat un timisorean, scandalizat de raspunsul primit de la Politia Locala.

Conform unui reprezentant al Directiei de Mediu din Primaria Timisoara, paza mobilierului urban sau a materialului lemnos din parcurile orasului, indiferent daca este pe picior sau doborat la pamant, intra in atributiile Politiei Locale.

“In aceste zile, prioritar este sa se degajeze caile de acces. Materialul lemnos va fi preluat ulterior de angajatii de la Horticultura si depus in depozitul regiei sau unde poate fi pastrat sub paza, urmand ca ulterior sa fie distribuit cu titlu gratuit persoanelor cu venituri reduse, asistatilor social. Am inteles ca, deja, consilierul local Adrian Orza pregateste un proiect de hotarare in acest sens. Toti cei care se autoservesc cu lemn din parcurile Timisoarei, chiar daca este vorba despre crengi rupte de furtuna, se expun acuzatiei de furt si pot fi trasi la raspundere penala. Cu siguranta Politia Locala are atributii in paza mobilierului stradal si a copacilor din parcurile orasului”, ne-a declarat un angajat al Primariei Timisoara, care ne-a solicitat sa nu-i declinam identitatea pentru a nu intra in vizorul conducerii orasului.

Conform statisticilor Directiei de Mediu, furtuna a doborat aproape 4.000 de arbori in Timisoara. (G.I.)

https://youtu.be/Dzl8uzXO99w

 

Leave a Reply