Mandat de ARESTARE. Directoarea Directiei Agricole Caras-Severin, acuzata ca pagubit institutia cu peste 900.000 de lei. A incasat salariile unor fosti angajati, iar cu o parte din bani si-a cumparat bijuterii din aur

Mehedintu Felicia-Gabriela, director executiv al Directiei pentru Agricultura Judeteana Caras-Severin, a fost retinuta de procurorii DNA Timisoara, inca de aseara, iar astazi urmeaza sa fie prezentata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.


Potrivit unui comunicat emis de DNA, inculpata Mehedintu Felicia-Gabriela este acuzata de abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite pentru altul, instigare la fals intelectual, uz de fals si delapidare, infractiuni prin care ar fi produs Directiei pentru Agricultura Judeteana Caras-Severin o paguba de 902.772 lei.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

“Inculpata Mehedintu Felicia-Gabriela ar fi permis, in mod nelegal, ca doi angajati ai institutiei sa isi primeasca salariile, cu toate ca cei doi nu s-ar fi prezentat decat sporadic la munca, neindeplinindu-si atributiile stabilite prin regulamente si prin fisa postului.

In acest mod ar fi provocat un prejudiciu de 139.110 lei in dauna institutiei, echivalent cu foloasele necuvenite pentru cei doi in perioada 1 noiembrie 2019 – aprilie 2021, respectiv in perioada 1 aprilie 2020 – aprilie 2021. Prin neluarea masurilor legale impotriva celor doi angajati, inculpata ar fi incalcat dispozitii din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ si Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii.

De asemenea, in perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021, uzand de functia de conducere pe care o indeplinea, inculpata si-ar insusit, atat in interesul sau cat si pentru alti angajati ai institutiei urmatoarele sume:
– 482.672 de lei, reprezentand drepturi salariale ale unor persoane care nu mai aveau raporturi de munca cu institutia, respectiv sume de bani pentru plata normei de hrana sau a sporului de conditii vatamatoare aferente timpului in care angajatii erau in concediu medical, de odihna sau aveau zile libere. O parte din bani ar fi fost folositi la cumpararea unor bijuterii din aur.
– aproximativ 50.000 de lei (circa 3.300 de lei/luna), reprezentand sume de bani retrase in baza unor ordine de deplasare care atestau imprejurari necorespunzatoare adevarului. In acest sens, inculpata ar fi determinat patru angajati ai institutiei ca, in perioada ianuarie 2021 – martie 2021, sa falsifice 11 ordine de deplasare care atestau in mod nereal ca angajatii institutiei s-ar fi deplasat in interesul serviciului in anumite localitati.

Totodata, in perioada 02 mai 2018 – prezent, in calitate de director executiv al institutiei, ar fi semnat o serie de acte (ordine de plata, dispozitii de plata si CEC-uri), prin care si-ar fi insusit lunar cate 6.600 de lei (timp de 35 de luni), in total 231.000 de lei, reprezentand compensatia lunara pentru chirie incasata in baza unor contracte de inchiriere falsificate.

In acest sens ar fi folosit contracte de inchiriere (inscrisuri sub semnatura privata), care ar fi fost falsificate atat prin contrafacerea subscrierii (semnaturii atribuite unei alte persoane), cat si prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului.

Inculpatei i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 15 aprilie 2021, inculpata urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie si lucratori din cadrul I.G.P.R – Directia de Operatiuni Speciale.” (V.E.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply