ALERTA. Patru loturi de inghetata Milka, cu alune si cu vanilie & ciocolata, retrase de la vanzare! Consumatorii, sfatuiti sa le returneze sau sa le distruga

Mai multe loturi de inghetata Milka vor fi retrase de la vanzare, dupa ce s-a constatat ca ingredientul stabilizator pe baza de plante depaseste limitele legale pentru oxidul de etilena, potrivit unui anunt postat, sambata, de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), scrie Agerpres.


Froneri Ice Cream Romania recheama de pe piata din Romania produsele din gama sa de inghetata din loturile enumerate mai jos:

  • Milka Vanilla&Chocolate Stick 20×71 gr, lot M1119, data de expirare 31.04.2023,

  • Milka Chocolate Hazelnut Stick 20X69 gr, lot 1117, data de expirare 31.04.2023,

  • Milka Vanilla&Chocolate Stick MPK, 284 gr, lot 1145, data de expirare 31.05.2023,

  • Milka Chocolate Hazelnut Stick MPK, 176 gr, lot 1106, 1107, data de expirare 31.04.2023.

Motivul rechemarii: Froneri Ice Cream Polonia, in calitate de producator al produselor enumerate mai sus, a fost informata de catre unul dintre furnizorii sai cu privire la o problema de reglementare referitoare la un numar mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe baza de plante, utilizate in productia sa de inghetata si care a afectat, de asemenea, un numar de producatori, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea inghetatei. Loturile respective de ingredient stabilizator depasesc limitele legale permise de reglementarile in materie pentru oxidul de etilena“, se precizeaza in anuntul citat.

Producatorul precizeaza, in context, ca stabilizatorii pe baza de plante utilizati de Froneri sunt livrati ca un amestec de ingrediente stabilizatoare diferite si sunt folositi in cantitati extrem de mici in produsele finite, astfel incat este considerat foarte putin probabil sa prezinte un risc pentru sanatatea consumatorilor.

“Productia de bunuri care folosesc loturile afectate ale ingredientului stabilizator a fost oprita. Conform reglementarilor in vigoare, produsele afectate aflate sub controlul nostru au fost plasate in carantina si am inceput o campanie de retragere a acestora. Toate celelalte produse ale Froneri Ice Cream Romania, diferite de loturile de mai sus, nu sunt afectate”, se arata in anunt.

Froneri solicita consumatorilor sa nu consume produsele din loturile sus mentionate, sfatuindu-i sa le distruga sau sa le returneze la punctul de vanzare din care le-au achizitionat. In cazul returnarii, este necesara prezentarea bonului fiscal. Returnarea produselor cu datele mentionate ar trebui efectuata pana la data de 9 august 2021. (G.G.)

Leave a Reply