BREAKING NEWS! Agentul de politie prins in flagrant de DGA Timisoara in timp ce intermedia impacarea partilor dintr-un dosar, lasat liber de procurori    Chestorul Bogdan Despescu a fost demis de la sefia IGPR, functia sa uramad sa fie preluata de chestorul Catalin Ionita, directorul DGA din cadrul MAI    Un fost jurnalist din Timisoara, batut intr-o parcare din Calea Girocului de nepotul balerinei Rodica Murgu    Adam Craciunescu a fost validat in CA al Societatii de Drumuri Municipale, dupa ce a dovedit ca n-a fost incompetent la Romsilva     La Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara au incepu miscarile de culise care pregatesc alegerile generale de luna viitoare    Partidul socialistilor din Republica Moldova solicita ca Traian Basescu sa fie declarat persona non-grata peste Prut

RCM Timisoara incearca sa dreaga busuiocul in scandalul cu scrisoarea la FRR. De vina sunt forte ”oculte”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

rcm timisoara vs csm bucuresti (51)Conducerea RCM Timisoara vrea sa puna batista pe tambal dupa scandalul cu ”scrisarea pierduta”, si mai ales, dupa raspunsurile de cascadorii rauslui date de oficiali presei timisorene. Sefii echipei in galben si albastru au realizat in ceasul al doisprezecelea ca s-au facut de ras cu gestionarea situatiei si au publicat un drept la replica pe site-ul lor oficial. Ceea ce e hilar e ca vicele Dusan Filipas spune ca a negat initial ca FRR a raspuns pentru a nu afecta confidentialitatea corespodentei cu forul rugbystic.

Scrisoarea clubului catre FRR a fost facuta publica dupa ce doua exemplare au aparut la masa presei la meciul cu Dinamo. Din text, socant era faptul ca clubul amenintat FRR ca nu se va mai inscrie in campionatul romanesc din 2015, faptul ca amenintau conducerea rugbyului romanesc cu un proces deoarece RCM nu a primit dreptul de a participa in Challenge Cup, dar si modul in care clubul batea obrazul federatiei deoarece nu a primit primele de titlu, nici din 2013, nici din 2012! Cum nu s-a aflat cine a plasat scrisorile la masa presei, conducerea rCM Timisoara neaga orice implicare in plasarea strategica a epistolelor buclucase:

”In primul rand, doresc sa accentuez faptul ca intentia RCM Timisoara nu a fost de a publica in presa o comunicare avuta cu FRR. Aparam interesele Clubului intr-o maniera civilizata si demna de un club care se ghideaza dupa principii clare de corectitudine si respect”, mentioneaza Dusan Filipas in textul postat pe site-ul clubului.
Problema care a starnit indignare intre ziaristi a fost modul in care cei din club au gesitonat ”incidentul”. Initial, Filipas a spus ca FRR nu a oferit niciun raspuns scrisorii, desi acesta era solicitat si trecuse mai mult de o luna de la trimiterea pe mail a textelui scris de conducerea RCM Timisoara. Directorul de comunicare al FRR a vazut articolele din presa timisoreana, unele mai naive, care mergeau spre ”Bucurestiul cel rau” care ignora campionii, si a comunicat faptul ca FRR a oferit un raspuns, si nu de orice tip, ci unul de sapte pagini. A doua zi, managerul general Attila Brosovszki a declarat la o emisiunea la o televiziune locala ca FRR a trimis un raspuns, dar fara sa specifice ce conditii nu a indpelinit clubul timisorean pentru a juca in preliminariile Challenge Cup. Vineri, Dusan Filipas s-a declarat ”invins” si a admis ca FRR a trimis un raspuns de sapte pagini.
Cum situatia creata este una foarte ridicola, clubul si-a dat seama ca trebia sa cosmetizeze putin povestea. Scuza gasita a fost ca Filipas a negat raspunsul initial pentru a nu afecta si mai mult confidentialitatea corespodentei cu FRR. De asemenea, se spune ca cineva rau intentionat, din afara clubului, a plasat scrisorile:
Aceasta comunicare pe care am avut-o cu FRR a ajuns in presa fara voia Clubului nostru. In momentul de fata, investigam aceasta scurgere de informatii, intrucat acordam o mare importanta confidentialitatii si respectului reciproc. Suntem siguri de faptul ca aceasta « scapare » a fost o actiune realizata in mod voit, cu rea intentie, in scopul discreditarii clubului nostru si in vederea descurajarii echipei noastre.
Am raspuns negativ la comunicarea initiala cu presa asupra acestui subiect, intrucat ne doream sa respectam protocolul de comunicare cu FRR, astfel incat sa facem declaratii de presa cu privire la informatii confidentiale doar cu aprobarea reciproca a partilor implicate.”, se arată în același Drept la replica postat pe site-ul clubului timisorean.
Partea interesanta este ca responsabila cu comunicarea la club,  Oana Barbu, i-a spus unui ziarist ca doar trei persoane din club au avut acces la scrisoare, vicele Dusan Filipas, managerul sportiv Attila Brosovszki si analistul video Bogdan Bradu. Cum clubul a anuntat ca va face o ancheta interna pe acest subiect, presa a intrebat ce se va intampla daca vinovatul e unul din cei trei. Din nou, conducerea nu s-a asteptat la intrebare, iar Filipas a venit cu o teorie interesanta. Vicele a spus ca si conducerea FRR a avut acces la document, iar astfel, si cei de la conducerea rugbyului romanesc puteau plasa strategic doua exemplare din scrisoare la masa presei. Conspiratia se adanceste
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: