BREAKING NEWS! Medicul de origine sarba Mihajloviċ Vidosav a castigat concursul pentru functia de manager La Spitalul de Psihiatrie din Jebel     Deputatul Cornel Samartinean, presedinte interimar al PMP Timis, a anuntat ca in data de 31 martie vor avea loc alegeri in cadrul organizatiei pe care o conduce     Titu Bojin, directorul Directiei Apelor "Banat", anunta ca in Parlamentul Romaniei a fost depusa o initiativa pentru autorizarea circulatiei navale pe canalul Bega     Romania trece la ora oficiala de vara, in noaptea de 24/25 martie; ceasurile vor fi date inainte cu o ora, astfel incat ora 3 va deveni ora 4     Compania Tarom va prelua, din 25 martie, fosta cursa a Blue Air catre Iasi, urmand sa zboare de 4 ori pe saptamana    Politistii timiseni cauta doua adolescente, in varsta de 15 si 16 ani, care au plecat, miercuri, din Centrul de Plasament Lugoj

CONFORT DUPA GRATII! Celulele Arestului Politiei Timis vor fi dotate cu aer conditionat, sistem audio in camerele de vizitare, echipament de gimnastica si sisteme de securitate si supraveghere video!

arest-IPJ Timis

Dupa mai multe reclamatii ce vizeaza conditiile de detentie din centrele de arest ale Politiei Romane, ultimele fiind legate de starea celulelor in care sunt detinute fostele ministrese Elena Udrea si Monica Iacob Ritzi, oficialii Ministerului de Interne au luat decizia de a aduce centrele de arest la standarde europene.

Astfel, prin intermediul proiectului intitulat “Servicii corectionale, inclusiv sanctiuni non-privative de libertate”, toate cele 52 de centre de arest ale Politiei Romane, cu o capacitate de 2.220 de locuri, inclusiv cel al Inspectoratului de Politiei al Judetului Timis, vor fi modernizate si dotate cu aparatura moderna.

Se are in vedere zugravirea punctelor de acces, a camerelor destinate vizitatorilor si a camerelor de grefa, dotarea acestora cu echipamente de gimnastica, sisteme de aer conditionat, sisteme de securitate si supraveghere video, intrerupatoare electrice cu potentiometru, sistem audio pentru camere de vizitare, instalatii de aer conditionat pentru autospecialele de transport si altele.

Proiectul este finantat in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, partener fiind Consiliul Europei, si are un buget de 1,28 milioane de euro, din care 0,9 milioane de euro reprezinta finantarea externa. La sfarsitul anului trecut, gradul de ocupare a centrelor de arest era de 58 la suta. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: