BREAKING NEWS! La Spitalul de Psihiatrie din Jebel sunt reclamate o serie de aranjamente pentru castigarea concursului de manager de catre medicul sarb Mihajloviċ Vidosav     Consilierii judeteni din Timis au votat si semnat, in unanimitate, declaratia simbolica de reunire a Republicii Moldova cu Romania    Un student din Timisoara a distrus nu mai putin de 26 de ghivece ornamentale de pe Podul Michelangelo, convins ca un dosar penal pentru distrugere ii va aduce noroc    Viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, a castigat procesul cu Agenția Nationala de Integritate, dupa trei ani de procese in care a contestat decizia ca ar fi fost incompatibil     Comandantul Jandarmeriei Romane, colonelul Sebastian Cucos, a cerut verificarea de urgenta a imprejurarilor in care o persoana surdo-muta a fost amendata pentru tulburarea linistii si ordinii publice la Congresul PSD    Brindusa Armanca despre difuzarea interviului cu Sebastian Ghita: "TVR a comis un abuz de incredere, folosind canalul public in favoarea infractorilor politici si in afara interesului public"

EXCES DE PUTERE! Mai multi judecatori din Timis, vizati de un control al Inspectiei Judiciare! Desantul inspectorilor CSM, dupa ce avocatii au reclamat stilul arogant cu care sunt tratati in salile de judecata

diaconuG

Una dintre problemele cu care se confrunta breasla avocatilor din Timis a ajuns in atentia Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce mai multi membri ai baroului au sesizat cel mai inalt for de conducere al magistraturii din Romania asupra atitudinii vadit ostile si superioare a unora dintre judecatori.

“Este vorba despre atitudinea aroganta a unora dintre judecatori fata de avocati, acestia manifestand o superioritate inacceptabila in raporturile cu noi. Asteptam mai multa maturitate din partea celor ce impart dreptate, in conditiile in care avocatura, la fel ca si magistratura, este o parte indispensabila in derularea actului de justitie, iar in masura in care asemenea conduite nu pot fi sanctionate, nu ne ramane decat sa ne aparam singuri demnitatea, probitatea morala si, nu in ultimul rand, profesia in sine”, spunea decanul Baroului Timis, Valeriu Rauta, nu cu mult timp in urma.

Se pare ca aceasta problema s-a acutizat in timp, motiv pentru care unii dintre avocati au decis sa sesizeze CSM-ul pentru luarea masurilor care se impun si readucerea celor doi “actori” in derularea actului de justitie la acelasi nivel. In aceste conditii, Inspectia Judiciara si-a trimis la Timisoara o echipa de control, care, la 1 martie, si-a finalizat ancheta, urmand ca raportul final sa fie redactat in urmatoarele 30 de zile.

Unul dintre magistratii vizati de acest control este Gabriela Diaconu, de la Judecatoria Timisoara, care a fost reclamata pentru modul coleric in care-si conduce sedintele de judecata. Totusi, fara sa-i ia apararea, Valeriu Rauta spune ca reclamatiile colegilor din barou au fost personale.

“Aceste reclamatii au fost trimise la CSM in nume personal de catre colegii nemultumiti, nu poarta girul Consiliului Baroului. Eu nu am probleme in sala la doamna judecator Diaconu, dar poate alti colegi sunt tratati in alt mod. Este ciudat ca se intampla acest lucru, mai cu seama ca Gabriela Diaconu a fost colega noastra, in Baroul Timis, inainte sa intre in magistratura”, ne-a declarat decanul avocatilor timiseni.

Referitor la primele acuzatii venite din partea avocatilor, judecatorul Cristian Pup, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, ne-a declarat: “Nu cred ca domnul decan se refera la judecatorii Curtii de Apel Timisoara, intrucat, in ultimii ani, am realizat sondaje de opinie, la care au raspuns si avocatii, din care a reiesit ca sunt foarte multumiti de modul in care sunt tratati de catre instantele Curtii de Apel. Nu stiu la care instante se refera si nu pot sa vorbesc despre altii.” (G.I.)

 

10 Responses to EXCES DE PUTERE! Mai multi judecatori din Timis, vizati de un control al Inspectiei Judiciare! Desantul inspectorilor CSM, dupa ce avocatii au reclamat stilul arogant cu care sunt tratati in salile de judecata

 1. gheorghe says:

  AS DORI UN COMENTARU,REFERITOR LA AVOCATI, SA POATA FACA DIFERENTA INTRE MICIUNA SI ADEVAR,

 2. Dan says:

  “Care ba aveți ceva de comentat despre judecători? ” Ăla nu, ăla nu … “N au ba nici o problemă cu noi. Poate cu alți judecători. ” Din categoria Oscar pt curaj în Barouri…

 3. maruta says:

  Nu pot sa cred ca un fost avocat care a ajuns judecator isi persifleaza fostii colegi? Poate e de la blugi 🙂

 4. maria says:

  Mai bine si-ar fi luat examenul de promovare de care a facut atata Caz ,decat sa se ocupe de distrus vieti si deconspirat amantlacuri ieftine

 5. Adela says:

  E foarte simplu sa judeci un om cand nu il cunosti. Doamna Diaconu este un judecator foarte bun care da clasa la multi judecatori. Faptul ca avocatii nu sunt multumiti de sentintele pe care aceasta le pronunta este o alta problema dar asta nu inseamna ca nu are si dreptate. Intotdeauna a fost apreciata pentru bunul simt de care a dat dovada. Majoritatea avocatilor vin la sala de judecata fara sa citeasca dosarul si isi incearca norocul cu amintirile in timp ce onorariul le intra in buzunar. Societatea trebuie sa accepte ca erori se pot intampla mai ales avand in vedere incarcatura instantelor de judecata si lipsa de personal.

 6. Granne says:

  Pana la urma discutia nu vizeaza daca un judecator e mai bun sau mai putin bun decat alt judecator si nici daca avocatul isi cunoaste la perfectie sau nu dosarul. Aici discutia este strict despre a-si cunoaste fiecare chiar de ar fi sa fie judecator, avocat sau umil justitiabil lungul nasului , masura sau bunul simt. Poate doamna Diaconu este un pic mai dura in sala, poate cere prea des liniste, poate …..poate….. insa cel putin foloseste formula ” va rog”, si asta spre deosebire de multi mai tineri colegi de-ai dumneaei care se rezuma la un “liniste in sala” marait pe un ton superior. Formula asta aparent neinsemnata face diferenta intre cei 7 ani de acasa si lipsa lor cu desavrsire. Iar in ziua de azi din pacate o auzim tot mai rar.In rest sa extrapolam discutia la viata privata a cuiva, sa o comparam cu Tomus, sa improscam cu noroi si neadevaruri sub puterea meschina conferita de folosirea unui pseudonim este inca o dovada a locului in care a ajuns societatea noastra si corpul profesionistilor dreptului fie ei judecatori, fie avocati samd…..

 7. ionel says:

  sunt atâtea reclamații făcute către CSM pentru judecători care dau soluții greșite și nu cunosc legislația, pentru practici neunitare și voi aveți treaba cu viata personala a lor?din cate știu, doamna judecător este foarte pregătită și foarte echilibrata în sala de judecata,asa ca haideți sa ne vedem fiecare de mizeria din curte!

 8. Alin says:

  Mi se pare incorect ca autorul articolului sa nu se semneze.

 9. georgiana says:

  Da,doctorul insurat si cu copii acasa….cu care doamna cea respectabila se iubea pe la colturi?????

Leave a Reply

%d bloggers like this: