BREAKING NEWS! Marcajele de la intersectia Pasajului Jiul ar putea sa dispara, dupa ce primarul Nicolae Robu si-a dat seama ca este un invingator     Doi politisti au fost raniti, in Arges, dupa ce autospeciala a fost lovita de un sofer care nu a oprit la semnal    Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, si primarul din Tg. Jiu, Marcel Romanescu, au onorat cu prezenta Balul Gorjenilor din Timisoara    Datorita copy-paste, un complet de la Tribunalul Timis a motivat respingerea unui apel intr-un dosar de amenda pentru alcool la volan cu argumente dintr-un caz de amenda CNADR pentru rovigneta    Amenzi in valoare de peste 2,5 milioane de lei aplicate de politisti din toata tara, sambata, in urma actiunilor pentru prevenirea faptelor antisociale     Primaria Timisoara scoate la concurs 28 de locuri de munca, cu salarii ce pot ajunge si la 6.000 de lei

CULISE! Coletul cu cocaina ajuns pe Aeroportul International Timisoara a fost descoperit la sfarsitul lunii ianuarie 2016! Anchetatorii au pastrat secretul mai mult de o luna pentru a-l captura pe destinatar

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

captura-cocaina

Operatiunea procurorilor DIICOT  prin care, in urma cu doua saptamani, pe Aeroportul International Timisoara (AIT) au fost capturate nu mai putin de 12 kilograme de cocaina verde, evaluata la peste un milion de euro, nu a fost decat finalul unei actiuni antidrog care a debutat in data de 27 ianuarie 2016.

Desi comunicatul DIICOT lasa sa se inteleaga ca a fost vorba despre un flagrant organizat dupa monitorizarea indelungata a unei retele de trafic de droguri, in realitate coletul a ajuns pe aeroportul timisorean cu o cursa in regim cargo, pe ruta Columbia – Budapesta – Timisoara, iar pachetele in care se afla “keratina”, conform inscriptionarilor de pe ambalaje, s-au descarcat in regim normal.

Intamplarea a facut ca unul dintre colete sa se desfaca in timpul transportului catre depozit, dupa ce a cazut de pe un carucior, lasand sa iasa la iveala o substanta de culoare verde. Ulterior, substanta a fost testata cu un aparat aflat in dotarea serviciilor specializate de pe aeroport si, surprinzator, s-a dovedit a fi cocaina.

Din motive care au tinut de identificarea destinatarului din Spania, ancheta s-a derulat in secret pana la finalizarea operatiunii de prindere a traficantului spaniol care a venit in Romania pentru preluarea coletului.

Surse obiective din cadrul Biroului Vamal Aeroport Timisoara ne-au dezvaluit ca un rol important la realizarea acestei capturi de droguri a avut – pe langa inspectorii vamali Lucian Cian si Antonela Antonescu, care, de altfel, au si fost premiati de Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara – si un lucrator din cadrul Politiei de Frontiera Aeroport Timisoara.

Este vorba despre agentul principal I.M., al carui fler politienesc se pare ca a fost decisiv in actiunea de identificare si desfacere a primului colet cu “vopsea de par”, care, dupa testul antidrog, s-a dovedit a fi cocaina.

Avand in vedere ca inspectorii vamali au fost premiati pentru ca din miile de colete care tranziteaza aeroportul – dupa cum i-a elogiat directorul executiv al DGRFP, Lucian Heius – au reusit sa identifice exact coletul suspect, in spiritul adevarului, ar fi indicat ca si meritele acestui agent sa fie scoase in evidenta si, eventual, rasplatite pe masura. Discretia asupra acestei contributii poate fi pastrata doar in cazul in care agentul doreste sa-si pastreze anonimatul… (G.I.)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: