BREAKING NEWS! Parchetul General a anuntat ca a extins urmarirea penala in rem in dosarul abuzurilor savarsite de anchetatori in cazul politistului George Gavrea     Primarul Timisoarei spune ca niciodata nu a iesit atat de bine intr-un sondaj online, precum in cel despre marcajele de la intersectia Pasajului Jiul    Trei barbati care lucrau la curatarea unei cisterne de bere, intr-o parcare langa Teregova, Caras-Severin, au murit intoxicati cu vapori de alcool    Datorita copy-paste, un complet de la Tribunalul Timis a motivat respingerea unui apel intr-un dosar de amenda pentru alcool la volan cu argumente dintr-un caz de amenda CNADR pentru rovigneta    Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor a anuntat ca, datorita recursului compensatoriu, toate calculele executarii pedepselor de catre detinuti trebuie refacute    30 de alesi locali ai PNL din Timis (primari, viceprimari, consilieri judeteni) isi exprima protestul fata de reducerea drastica a bugetelor locale in urma masurii guvernului de modificare a Codului Fiscal

POLITIST CORUPT! Un ofiter din cadrul DGA, retinut pentru trafic de droguri! Procurorii DIICOT au descoperit ca acesta este implicat intr-o retea de trafic de cocaina pe relatia Olanda – Romania

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

pitcovici

Procurorii DIICOT au reusit sa prinda un “peste” mare, respectiv un comisar-sef din Directia Generala Anticoruptie (DGA) implicat intr-o ampla retea de trafic de droguri. Este vorba despre Petru Pitcovici, care, dupa cum spun anchetatorii, ar fi incerat sa zadarniceasca ancheta intr-un dosar de trafic de droguri, oferind sprijin logistic traficantilor care aduceau cocaina din Olanda pentru a o vinde in Romania.

In perioada 11-19.05.2016 procurorii DIICOT- Structura Centrala au efectuat activitati de urmarire penala cu privire la activitatea infractionala desfasurata de catre mai multe persoane care au actionat in mod coordonat in vederea introducerii pe teritoriul Romaniei a unor cantitati de droguri de mare risc procurate din Olanda si ulterior comercializate pe raza municipiului Bucuresti.

In realizarea scopului infractional la data de 08.05.2016, inculpatii Paraschiv Bogdan Emanuel, Tripon Natalia si Dumitrache Cristinel s-au deplasat in Olanda in vederea procurarii de droguri. La data de 11.05.2016, in jurul orelor 22, cei trei traficanti s-au prezentat la punctul de trecere al frontierei de stat Nadlac, intr-un autoturism, in vederea efectuarii formalitatilor de intrare in Romania.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, in filtrul de aer au fost gasite 2 pachete care contineau pulbere de culoare alba, in urma examinarii tehnico-stiintifice a rezultat cantitatea totala de 429,98 grame cocaina si 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamina (MDMA).

La data de 13.05.2016, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a inculpatilor Tripon Natalia si Dumitrache Cristinel pentru o perioada de 30 de zile, la acea data inculpatul Paraschiv Bogdan Emanuel sustragandu-se urmaririi penale.

In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit faptul ca inculpatul Simion Dan Sandu, zis “Dan Chioru” i-a determinat pe inculpatii mai sus mentionati sa procure cocaina, inmanandu-le in acest sens suma de 10.000 euro, droguri ce urmau a fi comercializate pe raza municipiului Bucuresti.

Totodata, s-a stabilit faptul ca inculpatul Pitcovici Petru Daniel, comisar sef de politie in cadrul D.G.A., a oferit sprijin si ajutor inculpatilor Simion Dan Sandu si Paraschiv Bogdan Emanuel in scopul ingreunarii cercetarilor efectuate, depistarii si probarii autorilor.

La data de 19.05.2016, inculpatii Pitcovici Petru Daniel, Simion Dan Sandu si Paraschiv Bogdan Emanuel au fost depistati in fata unui restaurant din Bucuresti, iar cu ocazia controlului efectuat asupra inculpatilor si a doua autoturisme folosite de catre acestia, au fost identificate si ridicate sumele de 900 euro, 900$, 3.000 lei precum si inscrisuri cu valoare probatorie.

Totodata, au fost ridicate in vederea indisponibilizarii un numar de 3 autoturisme de lux.

La data de 20.05.2016, procurorii DIICOT- Structura Centrala au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor Simion Dan Sandu si Paraschiv Bogdan Emanuel si Pitcovici Petru Daniel pentru savarsirea infractiunilor de trafic international de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, finantarea si favorizarea faptuitorului, urmand a fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Actiunea a fost efectuata impreuna cu politisti din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Grupuri Infractionale.

“Suportul tehnic si informativ-operativ a fost asigurat de catre Departamentul de Informatii si Protectie Interna, Directia Operatiuni Speciale si Directia Generala Anticoruptie. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.”, anunta DIICOT. (V.E.)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

2 Responses to POLITIST CORUPT! Un ofiter din cadrul DGA, retinut pentru trafic de droguri! Procurorii DIICOT au descoperit ca acesta este implicat intr-o retea de trafic de cocaina pe relatia Olanda – Romania

  1. tiriac says:

    coruptii sunt cei care dau stiri pe bani si fabrica dosare la comanda

  2. dna says:

    Asta a ramasa in DGA si dupa scandalul penal dun 2013 cu puiu popoviciu. Asta da infractor.

Leave a Reply

%d bloggers like this: