BREAKING NEWS! La Spitalul de Psihiatrie din Jebel sunt reclamate o serie de aranjamente pentru castigarea concursului de manager de catre medicul sarb Mihajloviċ Vidosav     Consilierii judeteni din Timis au votat si semnat, in unanimitate, declaratia simbolica de reunire a Republicii Moldova cu Romania    Un student din Timisoara a distrus nu mai putin de 26 de ghivece ornamentale de pe Podul Michelangelo, convins ca un dosar penal pentru distrugere ii va aduce noroc    Viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, a castigat procesul cu Agenția Nationala de Integritate, dupa trei ani de procese in care a contestat decizia ca ar fi fost incompatibil     Comandantul Jandarmeriei Romane, colonelul Sebastian Cucos, a cerut verificarea de urgenta a imprejurarilor in care o persoana surdo-muta a fost amendata pentru tulburarea linistii si ordinii publice la Congresul PSD    Brindusa Armanca despre difuzarea interviului cu Sebastian Ghita: "TVR a comis un abuz de incredere, folosind canalul public in favoarea infractorilor politici si in afara interesului public"

EXPLOZIV! Doctoratele judecatorilor din Timisoara, reevaluate! Un avocat vrea sa ceara Ministerului Educatiei verificarea tuturor titlurilor de doctor obtinute de magistratii banateni la Facultatea de Drept a Universitatii de Vest

carmen-obarsanu-avocat1

Scandalul doctoratelor plagiate din sistemul judiciar romanesc, starnit de suspiciunile de furt intelectual in cazul tezei procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, i-ar putea afecta si pe unii judecatori din Palatul Dicasterial din Timisoara.

In conditiile in care scoala doctorala de la Facultatea de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara a primit un vot de blam in scandalul de plagiat in care este implicata sefa DNA, in ciuda lamuririlor tehnice pe care le-a tot adus indrumatorul sau de doctorat, Viorel Pasca, este posibil sa asistam, in viitorul apropiat, la verificarea tezelor de doctorat a tuturor magistratilor din Timisoara, in special a celor care si-au dobandit titlul de doctor la Facultatea de Drept.

“Voi solicita Ministerului Educatiei verificarea tezelor de doctorat a magistratilor din Palatul Dicasterial, mai cu seama a celor care si-au obtinut titlul la Facultatea de Drept, intrucat suspiciunile de plagiat in cazul tezei Laurei Codruta Kovesi pot contura, oarecum, un autentic stil de lucru al indrumatorilor de doctorat. Daca cineva a inchis ochii in cazul tezei Laura Codruta Kovesi – plagiata in proportie de 45 la suta din alte lucrari, dupa cum sustin specialistii de la GRAUR – aceasta toleranta neacademica se putea intampla si in alte cazuri. Voi face aceasta solicitare publica pentru ca, in curand, se va aplica un spor salarial de 15 la suta in cazul celor ce detin titlul de doctor, dar si pentru a descoperi daca nu cumva unii avocati, profesori universitari la Drept, indrumatori de doctorat, au primit solutii favorabile in dosare de la judecatorii inscrisi la doctorat”, ne-a declarat avocata Carmen Obirsanu, care este convinsa ca, dupa aceasta reevaluare, foarte multe titluri de doctor vor fi retrase.

De altfel, in urma cu doua zile, la Timisoara, ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a anuntat ca in aceasta toamna va demara evaluarea tuturor scolilor doctorale, primele fiind cele care au dovedit ca furtul intelectual nu este un accident. “In aceasta toamna vom demara evaluarea scolilor doctorale, iar primele scoli doctorale care vor fi evaluate sunt acelea care vulnerabilizeaza sistemul academic romanesc prin faptul ca au aratat deja lumii ca furtul intelectual nu este un accident”, a anuntat Mircea Dumitru. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: