ANTIEXEMPLU! Un celebru sef de post din Timis, chemat in instanta pentru a fi obligat sa-si plateasca impozitele si taxele locale. “Vom trece la executarea silita!”, anunta primarul localitatii

Cel mai dur sef de post din Timis – care, probabil, raporteaza depasirea planului la amenzi si dosare in fiecare luna – va fi nevoit sa se prezinte in fata magistratilor de la Judecatoria Deta pentru a explica de ce refuza, de peste 12 ani, sa-si plateasca taxele si impozitele la bugetul local.


Agentul sef principal Florin Ciontea a fost invitat in repetate randuri la Primaria Banloc pentru a-si rezolva aceasta problema fiscala, insa de tot atatea ori a refuzat.

In replica, nu a ezitat sa-l reclame pe primar la DGA, acuzandu-l de asa-zise ilegalitati ridicole, cum ar fi faptul ca a taiat iarba de pe santurile comunei cu o motocoasa pe benzina adusa de acasa. Asta, in conditiile in care primaria inca nu are una, pentru ca investeste banii in alte activitati utile comunitatii.

Conform evidentelor de la Primaria Banloc, cetateanul Florin Ciontea nu si-a platit impozitul pe casa si pe terenul de aproape 5.000 mp aferent constructiei din anul 2005, dar nici pe cele 215 oi cu care apare inregistrat in Registrul Agricol. La un calcul sumar, datoria politistului catre bugetul local ar putea sa depaseasca suma de 30.000 de lei, la care se pot adauga penalitati de intarziere.

“Am depus o actiune civila la Judecatoria Deta, prin care am solicitat obligarea cetateanului Florin Ciontea la plata datoriei catre bugetul local. De asemenea, am depus o sesizare si la conducerea IPJ Timis, in care am cerut cercetarea sa disciplinara pentru refuzul de a-si plati taxele si impozitele in localitatea sa de domiciliu. Nu stim care este datoria totala, cat s-a prescris si cat mai are de platit, avand in vedere ca vechiul primar l-a scutit de asemenea obligatii. Dupa ce vom obtine titlul executoriu, daca domnul Ciontea nu se va conforma ordinului de plata, n-o sa avem incotro si vom trece la executarea silita”, ne-a comunicat primarul liberal Lucian Trifonescu.

De remarcat ca, in ultimii trei ani, crescatorul de animale Florin Ciontea a incasat de la APIA subventii in valoare de 21.000 de lei, din care, daca ar fi dorit, si-ar fi putut permite sa-si plateasca impozitele si taxele locale.

A incasat bani de la stat pentru oi, dar nu a mai platit si impozitul datorat statului, adica 25 de lei anual pentru fiecare animal.

Insa, seful de post confunda litigiul sau personal cu primarul localitatii, iscat imediat dupa surprinzatoarea victorie in alegerile locale si detronarea fostului edil, cu indatoririle sale de cetatean si locuitor al comunei Banloc. In ciuda eforturilor noastre de a-l provoca la dialog, politistul Florin Ciontea a refuzat sa comenteze subiectul. (G.I.)

 

5 thoughts on “ANTIEXEMPLU! Un celebru sef de post din Timis, chemat in instanta pentru a fi obligat sa-si plateasca impozitele si taxele locale. “Vom trece la executarea silita!”, anunta primarul localitatii

  1. Pasivitatea sefilor din Politia Timis este incurajatoare pentru astfel de oameni. Nicio vorba, nicio observatie, parca am fi intr-un sat fara caini

  2. Ar trebui sa fie informata si d-na ministru de interne despre aceasta situatie

  3. Mai fetelor, ce nu intelegeti voi, este faptul ca aici discutam doar despre strategii…. Ca sa ma intelegeti : nea cornea, care se zice ca-i cel mai priceput pe ordine publica si in drept sa faca ceva, a fost sfatuit de superiorii sai se abtina. Iti trebuie o oarecare intelepciune sa intelegi ca cazul ( cacofonie permisa cand e vorba de asa valori), este tras la indigo cu cel de la Recas, cand acelasi personaj, s-a implicat si rezultatul fu ca plutonierul ramase bine merci, iar ” inspector sef ce n-ai fost tu vreodata” si acolitii sai se dusera pe copca. Fratilor , istoria se repeta! Felicitari strategilor institutiei!

  4. De ce nu spuneți și de alte persoane care nu a plătit impozit și chirii, și chiar minte primarul când spune că-și paște oile în cimitir chiar ieri am fost la Ofsenita și am fost în cimitir e o iarba ca nu se mai vad crucile, de când s-au găsit oile lui unu pe nume păstrăvan tot tine una și bună ca ale lui șefu doar a fost primaru, vicele și consilierul aceștia pot spune adevărul nu îl mai cred pe primar fii tare șefule și fii tot asa corect

Leave a Reply