Diferenta de aproape 1 milion de euro, la un afacerist din Timis, intre veniturile declarate si cele estimate de Fisc. Inspectorii ANAF l-au descoperit si l-au pus la plata

Cea mai mare diferenta descoperita de inspectorii ANAF, in luna august, intre veniturile declarate de un contribuabil persoana fizica si cele estimate de Fisc, se ridica la 4,5 milioane lei, acesta avand de platit statului impozite de un milion de lei, a anuntat presedintele institutiei.


“Controlul veniturilor persoanelor fizice. In luna august, ca urmare a deciziilor emise, am descoperit diferente intre veniturile declarate si veniturile estimate de noi si practic pentru care nu s-a platit impozit de 18,9 milioane de lei. Impozitele stabilite suplimentar au fost de 4,6 milioane de lei.

Cea mai mare diferenta: asa cum v-am obisnuit, vi le dau pe primele trei. Cea mai mare diferenta a fost in judetul Timis, o diferenta de baza impozabila, practic dintre veniturile declarate/ estimate de 4,5 milioane de lei. Impozitul stabilit a fost de un milion de lei.

Pe locul doi este o persoana din Vrancea, unde diferenta a fost de 3,3 milioane de lei, impozitul stabilit a fost de 889.000 de lei si pe treia in Prahova, diferenta a fost de 2,7 milioane de lei si impozitul stabilit a fost de 723.000 de lei”, a declarat Lucian Ovidiu Heius.

Presedintele ANAF a anuntat in iunie ca institutia va demara din 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursa a obtinerii averilor fiecarei persoane.

Incepand cu 1 iulie, ANAF va incepe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursa a obtinerii averilor fiecarei persoane. Este o jignire pentru oamenii cinstiti care muncesc greu, uneori de dimineata pana seara, sa vada ca in jurul lor altii isi cumpara case care se invart dupa soare, isi achizitioneaza masini exorbitant de scumpe, si ei nu au lucrat o zi in viata lor si nu au platit un impozit.

Este, de asemenea, nedrept pentru agentii economici, care majoritatea lor isi desfasoara business-urile corect, isi platesc taxele si impozitele la timp, iar alti patroni fac evaziune fiscala, folosesc munca la negru, se imbogatesc nemeritat si nu platesc niciun impozit in viata lor. Trebuie sa fim realisti si sa intelegem ca aceste mecanisme sunt daunatoare atat bugetului de stat, dar in acelasi timp creeaza si o mare frustrare in randul societatii romanesti, creand chiar modele antisociale.

Avem peste tot exemple de smecheri care sfideaza cu opulenta si luxul pe cere il afiseaza, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidand pe omul de rand si care in viata lor nu au platit niciun impozit, iar cand verifici veniturile pe care le au constati ca ele sunt aproape inexistente”, a declarat atunci Lucian Ovidiu Heius.

El a spus ca in aceste zone se vor concentra controalele pentru a verifica daca averile acumulate sunt in concordanta cu veniturile obtinute. (R.G.)

Leave a Reply