BREAKING NEWS! Peste 60 de posesori de legitimatii IPA din Timisoara au fost audiati la Parchet in cadrul unui dosar de fals si inselaciune    Amendament la Legea bugetului pe 2018: suma de 161 milioane de lei pentru reabilitarea Garii de Nord din Timisoara    Dezbatere publica, astazi, privind Statutul Politistului: inchisoare pentru ignorarea avertismentelor politiei si pentru jignirea politistilor    Ultima zi de lucru cu publicul la Primaria Timisoara - vineri, 22 noiembrie 2017, functionarii urmand sa revina la ghisee doar in data de 8 ianuarie 2018    RAR Timis a inchis peste 200 de service-uri auto, in ultimii doi ani, din cauza ca nu aveau autorizatii de functionare    Inspectii inopinate la sediile a 25 de banci, societati de leasing, asociatii si patronate, dupa ce Consiliul Concurentei a decis sa investigheze piata serviciilor financiare

Martor de lux! Ministrul Sorin Grindeanu a fost propus ca martor in procesul declansat de catre fostul director al RAR Timis impotriva a trei publicatii locale

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

grindeanuu-candea

Razboiul pornit de fostul director al RAR Timis, Dorin Candea, impotriva a trei publicatii online din Timisoara pare sa se extinda si catre varfurile PSD Timis, in conditiile in care liderul acestei formatiuni politice, Sorin Grindeanu, a fost propus ca martor de catre una dintre redactiile chemate in proces.

Actualul ministru al Comunicatiilor va fi citat in fata instantei de la Judecatoria Timisoara pentru a confirma faptul ca, in noiembrie 2011, a luat atitudine in Biroul Permanent Judetean al PSD si a cerut ca toti consilierii social-democrati sa boicoteze sedintele Consiliului Judetean atata timp cat vor sta la masa cu “infractorul” Dorin Candea.

“Voi sustine cu tarie in BPJ al PSD Timis sa boicotam sedintele de CJT, atata timp cat cu noi la masa sta un infractor de drept comun precum Dorin Candea. E de datoria noastra si a aliatilor din PNL sa avem o pozitie radicala. Nu trebuie sa avem pe post de colegi domni condamnati penal”, spunea Sorin Grindeanu la vremea respectiva.

O partea a presei a consemnat imediat declaratia politica a fostului viceprimar, iar de atunci eticheta de “infractor de drept comun” a fost multiplicata in sute de articole.

infractor de drept comun

“Scriu despre mine de patru ani despre mine, fara sa-mi fi cerut vreodata un punct de vedere! Ciudat este si faptul ca toate cele peste 250 de articole sunt negative, de parca nu s-ar gasi nimic pozitiv in viata si activitatea mea. In plus, eu am fost reabilitat de catre instantele de judecata dupa problemele cu justitia din anii ’90, astfel ca nu poti sa spui <infractorul de drept comun> decat daca vrei sa ma calomniezi!”, atentioneaza Dorin Candea in toamna anului trecut, inainte de a da in judecata cele trei publicatii online.

Recent, dupa ce Sorin Grindeanu a declarat ca nu agreeaza acest razboi cu presa si ca-i va cere fostului director al RAR, in caz ca este membru al PSD Timis, sa renunte la lupta cu jurnalistii, Dorin Candea si-a exprimat nedumerirea ca liderul social-democrat spune ca nu-l mai cunoaste.

“Este cat se poate de ciudat ca, in urma cu trei ani, lua atitudine impotriva <infractorului de drept comun> Candea, iar acum spune ca nu ma cunoaste. Prin asta, de fapt, domnul Sorin Grindeanu nu face decat sa confirme ca a dat startul unei campanii de presa impotriva unui om pe care-l stia doar din auzite. Am vazut ca a fost propus ca martor de catre una dintre redactiile chemate in judecata si astept sa vad explicatiile sale cu privire la denigrarea mea”, a precizat Candea, convins ca va castiga toate procesele.

“L-am angajat pe avocatul Catalin Dancu, care mi-a garantat ca nu avem cum sa pierdem! Onorariul nu a fost neglijabil, Dancu este un avocat scump, dar are experienta in procesele cu presa”, a mai spus Candea, a carui pretentii se ridica la cate 30.000 de euro de fiecare redactie.

“Este dreptul sau de a se apara in instanta, doar accesul la Justitie este liber si garantat de lege. Daca a pierdut anumite oportunitati publice, cum a fost si ultima tentativa de numire la RAR Timis, aceste esecuri nu se pot pune pe seama presei care a scris. Hai sa nu ne fie atribuite merite mai mari decat avem!”, a replicat unul dintre finantatorii publicatiei online luate in vizor de Dorin Candea. (G.I.)

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: