ABATERE? Procurorul care a amendat doi politisti de la Rutiera pentru ca a fost oprit in trafic, verificat de Inspectia Judiciara

Inspectia Judiciara s-a autosesizat in cazul procurorului care a amendat doi politisti cu cate 5.000 de lei, pentru ca l-au oprit in trafic, si urmeaza sa efectueze verificari preliminare pentru a stabili daca sunt indicii cu privire la savarsirea vreunei abateri disciplinare.


Alin Bogdan Alexandru, purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare, a confirmat, pentru Mediafax, ca institutia condusa de Lucian Netejoru (foto) s-a sesizat din oficiu ca urmare a informatiilor aparute in presa, potrivit carora procurorul Mihai Laurentiu Vasilescu a decis sa amendeze doi politisti, cu 5.000 de lei, pentru ca l-au oprit in trafic si a intarziat la Parchet.

Potrivit sursei citate, Inspectia Judiciara urmeaza sa efectueze verificari preliminare pentru a stabili daca exista indicii cu privire la savarsirea vreunei abateri disciplinare.

Este vorba despre Mihai Laurentiu Vasilescu, procuror din Slobozia, care a amendat doi politisti cu cate 5.000 lei pentru ca a intarziat la serviciu din cauza lor, ei oprindu-l in trafic intrucat a depasit viteza legala si avea ITP-ul expirat. Procurorul spune ca amenda este o masura ca politistii sa inteleaga gravitatea retinerii unui magistrat. (V.E.)

 

Leave a Reply