Lucrarile de peste 2,5 milioane de euro la noul corp de cladire al Clinicii de Balneologie din Timisoara sunt in grafic, dar viceprimarul Ruben Latcau are o nemultumire

Lucrarile pentru clinica de Balneologie merg inainte, iar echipele de pe santier urmeaza sa realizeze turnarea fundatiei. Placa finala de fundatie va fi programata pentru turnare in urmatoarele doua saptamani. A fost turnat un prim strat si sunt puse armaturile pentru fundatie. Odata cu fundatia vor fi pusi si stalpii si realizate zidirile pentru demisolul cladirii.


Viceprimarul Ruben Latcau a fost, astazi, in vizita pentru a discuta cu constructorul despre organizarea de santier si stadiul lucrarii.

„Lucrarile merg intr-un ritm bun, insa, sunt foarte nemultumit de organizarea de santier si i-am cerut constructorului masuri imediate. Pamantul si noroiul care se lipeste de vehiculele sale ajunge apoi pe strazile pentru care platim curatenia. Am cerut sa puna pietris de la intrarea in curte pana la locatia noului corp. Am cerut de asemenea, ca la iesirea din santier sa existe un loc pentru spalarea rotilor. Acestea sunt aspecte care ne apropie de un oras civilizat si curat si voi reveni sa vad cu ochii mei daca s-au si luat aceste masuri”, transmite viceprimarul Latcau.

Pana in prezent au fost executate lucrari de desfacere si demolare alaturi de sapaturile necesare pentru fundatie si racorduri. Proiectul de reabilitare vizeaza Corpul B, construit in anii 1960, destinat activitatilor de ambulatoriu si avand o suprafata construita de 1560 mp.

Lucrarile vizeaza: desfacerea/demolarea partiala a zonelor cu cabinetele de electroterapie si sectia de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care sa respecte normele necesare institutiilor spitalicesti; reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare si legatura cu corpul A; extinderea pe verticala, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultatie, legatura cu corpul A, lift exterior, o extindere noua, cu doua etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultatie, sali de tratament, vestiare, grupuri sanitare, avand la parter sectorul de hidroterapie recreat, iar la celelalte niveluri noi functiuni spitalicesti. Corpul de cladire isi va pastra rolul actual de ambulatoriu si se va realiza o intrare principala din exterior, care va permite accesul direct in ambulatoriu al persoanelor cu dizabilitati si accesul cu targa. Se vor realiza finisaje moderne, se schimba instalatiile interioare si retelele de utilitati si vor fi achizitionate dotari medicale si mobilier.

La finalul lucrarilor, noua cladire va fi din nou racordata la reteaua de alimentare cu apa termala.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020. Valoarea contractului de executie este de 12.880.071 lei (fara TVA). Durata de executie a lucrarilor este de 21 de luni. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply